Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местата където се крие мухълът без да предполагате

20 януари 2022, 11:15 часа

Вратите на хладилника

Не забравяйте да проверявате уплътненията на вратите на хладилника, особено на долната камера, защото при отваряне и затваряне, там често остават капки, които трябва да забърсвате. В противен случай ще се сблъскате с мухъла.

Ако имате мухъл у дома, използвайте тези евтини и добре познати средства!

Пералня

Вратата на пералнята трябва да остане открехната за поне 30 минути, след като се измие барабана, защото много често мухъл се появява при гуменото уплътнение. 

Дрехи забравени в пералнята

Не забравяйте, че дори по дрехите може да се появи мухъл, ако са забравени в пералнята, затова е добре да се вадят веднага, след като са изпрани. И ако знаете, че няма как да прострете след приключване на програмата, то по-добре отложете малко пускането ѝ.

Електрическа четка за зъби

Не забравяйте и да подменяте дюза на електрическата си четка и изобщо избягвайте да съхранявате които и да е четки, когато са мокри, в шкафове и на места със слаба циркулация на въздуха.

Тоалетна чиния

Изненадващо, но факт - около тоалетната чиния също може да се появява мухъл, затова не забравяйте по-честичко да я миете и почиствате.

Как да предотвратим повторната поява на мухъл и плесен в банята

Детски играчки

Пластмасовите и гумени играчки, особено тези по които има малки дупчици и с които се играе в банята и ваната, също могат да бъдат място за трупане на мухъл. Мийте и сушете добре всяка една от тях!

Козметика

Ако забележите дори малко мухъл по козметиката си, изхвърлете я незабавно. Да, по нея също може да се появи, особено ако я държите в банята и тя често се навлажнява.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес