Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меркурий е ретрограден до края на годината - как ще се отрази това на всяка зодия - част втора

15 декември 2023, 08:15 часа

Ретроградният Меркурий ще се усеща през целия декември. Затова не се чудете, ако вече се чувства по-уморени от обикновено и се усещате, че сякаш не мислите вече толкова трезво. Добрата новина е, че ретрограден Меркурий обикновено има три-четири пъти в годината. Периодът ще бъде дълъг около три седмици, като започна вчера и ще приключи на 1 януари 2024 година, и времето ще е подходящо за разрешаване на драми от нашето минало, особено за разговори, които са били оставени недовършени твърде дълго време.

Вижте как ретроградният Меркурий ще се отрази на зодиите от зодиака:

Везни – при представителите на този зодиакален знак до края на годината Меркурий ще бъде ретрограден в четвърти дом, който е свързан с дома и семейството. През следващите три седмици е възможно често да казвате грешното нещо в неподходящия момент, затова се опитайте да мислите, преди да говорите. След 1 януари 2024 година, когато свърши ретроградния период на Меркурий, ще намерите сили да разрешите конфликтите в семейството и да поставите здравословни граници, за да защитите енергията си.

Кои планети ще бъдат ретроградни до края на 2023г. и как ще повлияят на живота ни

Скорпион – при Скорпионите Меркурий е ретрограден в трети дом – домът на общуването, което може да доведе до разговори, които да не завършат по благоприятен за вас начин. Съветваме ви да проверявате три пъти цялата си кореспонденция и да архивирате важните си документи, за да не ги загубите поради технически грешки. След края на ретроградния Меркурий ще намерите подходящите думи, за да кажете това, което искате и ще общувате по-лесно с околните.

Стрелец – при вас Меркурий ще бъде ретрограден във втори дом, който е свързан с материалните притежания и личните разходи. Това ще ви накара да помислите за собствената си стойност и навиците ви за харчене на пари. По време на ретроградния Меркурий може да се чувствате сякаш имате нужда от нещо, което нямате възможност да задоволите напълно. Ще имате допълнително време да се ориентирате, преди да се отправите към бъдещето, затова си дайте време върху образа, който проектирате пред околните и дали той съответства с това, което ви се струва автентично и нормално. След като ретроградният Меркурий свърши, проблемите ви ще започнат да се решават от само себе си, особено ако сте обърнали внимание на връзката си с парите и сте успели да достигнете до същината на проблема.

Козирог – за Козирозите Меркурий ще бъде ретрограден в първи дом, който е домът на Аз-а и това преживяване може да доведе до пълна преоценка на личността, която сте. През следващите три седмици ще имате намалена енергия и ще бъдете принудени да погледнете навътре в себе си и да преосмислите начина, по който общувате със себе си. След като периодът приключи ще се почувствате различен човек, но трябва да не се страхувате да погледнете навътре по време на ретроградния период, за да се почувствате по-малко склонни да изразявате себе си пред другите.

Годишен хороскоп 2024 г. - Риби

Водолей – Меркурий при представителите на този зодиакален знак ще бъде ретрограден в 12-ти дом – този дом е духовен и затова интроспекцията ще ви изправи лице в лице с вашето Аз в сянка. Ще откриете, че се смесвате с определени групи хора от миналото ви, особено по време на празниците. Не е изключено да се почувствате отпочинали, сякаш подсъзнанието ви най-накрая има възможност да си отдъхне от цялата суматоха.

Риби – представителите на този зодиакален знак няма да имат настроение през следващите три седмици, защото Меркурий е ретрограден при тях в 11-ти дом – домът на общността. Не и изключено да имате проблеми, свързани със социалните медии, особено ако това, което показвате на хората, не съответства, което ви се струва нормално. След края на ретроградният Меркурий Рибите ще имат по-положително и здравословно отношение към своите връстници и ще се чувстват по-уверени в решението си да отстояват своето бъдеще.

Първата част от статията четете тук:

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес