Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мазоли: Как да се отървете от тях с природни средства

17 октомври 2024, 11:55 часа

Толкова много от нас страдат от тези твърди малки петна от натрупана кожа! Не се притеснявайте, това е напълно нормално, когато част от тялото непрекъснато се трие в нещо, нежната кожа образува защитна бариера от твърда кожа, за да предпази зоната, която смята, че е застрашена от нараняване, тази твърда кожа се нарича калус и те са най-често на ръцете и краката.

Още: Полезни съвети: Сложете край на тъмните кръгове под очите

Естествени средства за отстраняване на мазоли по краката

Отнема време, за да се отървете от тях, но това може да се направи. Има някои добри естествени и евтини домашни решения за премахване на мазоли по краката или други части на тялото ви.

  • Захарен скраб

Поставете ¾ чаша гранулирана захар в сух буркан, добавете достатъчно минерално масло, за да образувате рохкава паста, можете да добавите мента, сандалово дърво, мускус или всяко етерично масло, което изберете (по избор). Смесете заедно, след това изтъркайте и нежно масажирайте, можете да използвате това навсякъде, където искате да имате гладка и мека кожа. Направете това преди да обръснете краката си, усещането е невероятно!

  • Кора от ананас и масла

Още: Как да се справим със сухата кожа на ръцете през есента

Нарежете ивици от ананасовата кора и покрийте напълно калуса, след това залепете ананасовата кора на място и я оставете за няколко часа и повтаряйте всеки ден в продължение на една седмица, като сменяте, когато е необходимо. Съдържанието на ензими и киселина в пресния ананас ще премахне мазолите.

Друг вариант е да нанесете масло от пшеничен зародиш, рициново масло, сусамово масло, кокосово масло или зехтин върху мазолетата област няколко пъти на ден.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес