Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маска от авокадо за здрава КОСА

25 февруари 2023, 09:11 часа

Авокадото е много обичано заради безбройните ползи за нашето здрве, а и заради свежия си вкус. Добро е за салата, върху препечена филийка или в комбинация с банан, но знаехте ли, че е полезно и за косата ви?

Ползите от маската за коса с авокадо

Авокадото е изключително овлажняващо и подхранващо, защото съдържа естествени масла и както полиненаситени, така и мононенаситени мастни киселини. Тези масла са изключително полезни за суха и дехидратирана коса. Съдържа и витамини, които подхранват скалпа и правят косата сияйна, здрава и хидратирана.

Авокадото е източник на биотин, а той помага за растежа на ноктите и косата. Като добавите този витамин към диетата си, косата ви ще расте по-здрава и силна.

Защо да включите АВОКАДО в менюто си още днес?

Проучване от 2015 г. установи, че минералите в маслото от авокадо, включително калий и магнезий, могат да запечатат клетките на кутикулите, което може да помогне на косата да изглежда гладка и блестяща и да я предпази от накъсване. Доказано, че предпазва косата от увреждане, а мастните киселини намаляват омазняването и подобряват цялостното качество на косата.

Маската от авокадо е най-доброто решение, ако искате да подобрите цялостната си визия, като подсилите косата си и тя винаги да изглежда перфектно. Маските с авокадо са лесни за приготвяне у дома и може би вече имате всички необходими съставки в кухнята си.

Маска с авокадо и кокосово масло

Съставки:

  • 1 авокадо
  • 2–3 с.л. кокосово масло

Прилагане:

Намачкайте едно авокадо в купа.

Добавете кокосово масло, като започнете с 2 супени лъжици, и разбъркайте заедно.

Нанесете от върховете на косата си и продължете нагоре към скалпа.

Доказано е, че кокосовото масло попива лесно в косата и предпазва кичурите от външни щети. Можете да добавите още кокосово масло, ако искате маската да е по-течна.

Яжте авокадо всеки ден: ползи и вреди от авокадото

Маска от авокадо, зехтин и лимонов сок

Съставки:

  • 1 авокадо
  • 1/4 чаша зехтин
  • 1 с.л. лимонов сок

Прилагане:

Намачкайте авокадото.

Смесете зехтина и лимоновия сок.

Нанесете върху суха коса от корена до върха.

Лимонът може да помогне за намаляване на омазняването и пърхота. Но ако не се изплакне правилно, може временно да избели косата. Омекотяващите свойства на зехтина ще придадат блясък на косата.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес