Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любовен звездопад: Как правилно да поискате щастие от 18 юли до 24 август

22 юли 2024, 12:11 часа

Ако ще се любувате на уникалното пълнолуние, което ще настъпи в нощта на 21 юли, тогава, когато излезете навън, не пропускайте друго важно астрономическо събитие - звездопадът Персеиди. През 2024 г. той ще започне в нощта на 18 юли и ще продължи до 24 август.

Защо дъждът от звезди през август се нарича дъжд на любовта?

Легендата от гръцката митология разказва историята на героя Персей, който победил чудовищната горгона Медуза. След подвига персиецът се жени за красивата Андромеда. Както гласи легендата, по време на сватбата им боговете им изпратили дъжд от звезди от небето като символ на благословия и радост за младоженците.

Оттогава всяка година през август, когато Земята се обърне към съзвездието Персей, можете да наблюдавате впечатляващ спектакъл - звездопадът Персеида или звездопадът на "любовните желания".

Какво казват поверията за падащата звезда?

Къде и кога можете да видите метеорния поток Персеиди през 2024 г.?

До месец падащите звезди ще могат да се виждат в небето след залязването на луната. Астрономите отбелязват, че най-доброто време за наблюдение на звездни дъждове е от 02:00 до 04:30 часа. За да се насладите напълно на звездопада на Персеида, по-добре е да отидете на 50-100 километра извън града в пика му. Защото изкуственото осветление на мегаполиса няма да ви позволи да видите повечето звезди, да не говорим за падането им.

Кога ще настъпи метеорният поток Персеиди?

·       17 юли – начало

·       От 18 юли до 11 август - средна интензивност на паданията.

·       От 12 до 13 август е пикът на звездопада.

·       От 14 август до 24 август има постепенен спад.

Пикът на звездопада на „любовните желания” ще настъпи в нощта на 12 срещу 13 август. По това време най-често ще падат звезди - ще се виждат до 100-150 метеора на час.

За да се възползвате от магическата възможност и да помолите щастливо омъжената Андромеда за семейно щастие и любов, е важно да уловите подходящия момент. Астролозите отбелязват, че енергията на звездопада на Персеидите е най-силна в своя пик. Тоест ще трябва да си пожелаете нещо по време на звездопад в нощите на 11-12 август и 12-13 август.

Изпълняват ли желания падащите звезди?

Ето няколко съвета как правилно да помолите Вселената за любов по време на звездопада на Персеидите:

1.       Конкретно и точно формулирайте желанието си, запишете го на лист хартия. Опитайте се да не използвате негативност или частици „не“ във вашия запис.

2.       След като сте решили желанието си, не казвайте на никого за него.

3.       Позиционирайте се на правилното място.

4.       Уловете момента и потърсете падаща звезда. Докато тя лети по небето, важно е да имате време ясно да изразите желанието си.

5.       Искрено вярвайте, че всичко ще се сбъдне и благодарете на Вселената за възможността да се възхищавате на звездопада Персеида и за това, че вашето желание определено ще се сбъдне.

Изразяването на желания по време на звездопада на Персеида е прекрасен ритуал, който ще ви помогне да се съсредоточите върху истинските си желания в любовта или да влеете рутината си с половинката си с истинска романтика. Вярвайте в чудото и то определено ще се сбъдне!

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес