Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лош маникюр: 10 грешки, които ще направят ръцете ви грозни

03 април 2024, 13:22 часа

Маникюрът е не само начин да се погрижите за ноктите си, но и мощен инструмент за създаване на стил и подчертаване красотата на вашите ръце.

Какъв маникюр ще направи ръцете ви грозни?

1. Неподходящ цвят

Въпреки че изборът на цвят на лак за нокти обикновено зависи от предпочитанията на всяка жена, важно е да вземете предвид тена на кожата. Например, ако има топъл тон, по-добре е да изберете студени нюанси на лак за нокти, за да създадете хармоничен външен вид. Търсете нюанси, които подчертават красотата на кожата ви, вместо да създават неестествени контрасти.

Този пролетен маникюр за къси нокти е истински хит сред дамите

2. Червен френски маникюр на обратно

Обратният френски маникюр с червен нюанс може да придаде вид на изрязана кутикула. По-добре е да изберете по-неутрални или ярки нюанси за този дизайн, за да избегнете визуални несъответствия.

3. Лоши комбинации

Комбинирането на различни нюанси на лак може да доведе до неблагоприятни резултати, особено при създаване на мраморен ефект. Важно е да изберете цветове, които са в хармония един с друг и подчертават красотата на вашите ръце.

4. Матов лак

Матовото покритие може да подчертае несъвършенствата на кожата и да създаде неприятен вид. Когато избирате това покритие, помислете за цвета на кожата и предпочитанията си за цвят.

5. Различни форми на ноктите

Неравномерната форма на ноктите може да повлияе негативно на цялостния вид на вашия маникюр. Обърнете внимание на това и, ако е необходимо, помолете маникюриста да ги подравни.

Как да разберете дали салонът за маникюр е с добра хигиена?

6. Рязане на нокти

Формата „балерина“ може да изглежда не на място и да развали цялостния вид на маникюра. Уверете се, че маникюристът е избрал правилната форма за удължаване на ноктите, за да избегнете неестетичен външен вид.

7. Квадрат френски

Класическият квадратен френч може да не е подходящ избор за ежедневно носене. Помислете за по-модерни опции за маникюр, които ще подхождат по-добре на вашия външен вид.

8. Израснали нокти и неподдържани кожички

Израсналите нокти и неподдържаните кожички могат да провалят и най-стилния маникюр. Обърнете необходимото внимание на грижата за ноктите и кожичките, за да поддържате красотата на ръцете си.

9. Неравна нокътна плочка

Неравната нокътна плочка може да направи маникюра ви по-малко привлекателен. Свържете се с професионалист, за да го изравните и създадете идеалната основа за нанасяне на лак.

10. Кожа на ръцете

Не забравяйте, че състоянието на кожата на ръцете ви също е важно за цялостния вид на вашия маникюр. Погрижете се за нея, като използвате овлажнители и я предпазвате от вредното въздействие на битовата химия.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес