Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лицето на мъжа показва дали изневерява

15 май 2022, 18:42 часа

Много жени искат да разберат дали мъжът на живота им е склонен към изневяра. Не е нужно да следите телефона му или да го питате защо закъснява вечер. Вгледайте се в лицето му.

Австралийски учени установиха, че е по-лесно да се разбере предателството на мъжа по чертите на лицето. Изследователи от Университета на Западна Австралия провеждат онлайн проучване сред 592 мъже и 924 жени. Разглеждайки техните снимки, те се опитват да разберат склонни ли са към изневяра. Изследваните са попитани дали са били верни на партньора се.

При мъжете се установява, че привлекателността има връзка с предателството. Колкото по-голям красавец е партньорът ви, толково по-често може да ви сложи рога. Връзката между лицата на мъжете и изневярата произтича от тяхната мъжественост, докато женствеността и привлекателността на жените не играят никаква роля при преценката на склонността им да изневеряват. Ако една жена е красива, това съвсем не означава, че няма да ви бъде вярна.

При мъжете склонността към измяна се проявява при масивната долна челюст, изпъкналите ръбове на веждите и тънките устни. Ако на лицето се забелязва силна асиметрия, това също говори за предателство.

Хората с плитко поставени очи са по-склонни към изневяра.

Изневеряващите хора имат празнина между предните си зъби. Такива хора са по-малко надеждни по отношение на създаването на семейство.

В коментарите към изследването самите учени отбелязаха, че процентът е статистически значим за изследователски цели и е много нисък, за да се направят изводи за това как хората са склонни да изневеряват в живота. Да се определи кой потенциално би могъл да бъде предател и да се разчита само на чертите на лицето е изпълнено с висок риск от грешки. До това заключение стигат австралийските учени. Това съвсем не означава, че всеки трябва да започне да съди лицата на други хора и да решава, че са неверни. Това е просто закономерност.

Относно жените, те определено са късметлийки. Техните черти на лицето не могат да разкрият склонност към изневяра.

Когато избирате партньор, вгледайте се в лицето му. Има ли остра челюст или тънки устни? Има ли празнина между зъбите или те са перфектно подредени? Имайте едно наум, но не забравяйте, че това е просто статистическо изследване и не може да ви даде ясна представа. Има други начини, с които да проверите верността на партньор си. Разчитайте на вашата интуиция и си дайте време. Ако това е мъжът, който искате да бъде баща на децата ви, със сигурност ще го усетите.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес