Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесно почистване на прозорците без следи!

09 юли 2021, 12:37 часа

През студените и дъждовни дни намирахме оправдание постоянно да не започнем с миенето на прозорците. Но след като лятото е тук и времето е топло, постоянно сякаш ни напомня, че е време да се захванем и с това.

И колкото и да е досадно, всъщност ние имаме няколко много лесни начина за справяне и с това, които са толкова леки и бързи, че дори няма да ни се стори досадно да го направим!

И разбира се - дори не е нужно да закупувате скъпи и съмнителни препарати.

Защо всички започнаха да лепят балонно фолио по прозорците си?

Въпреки че чакаме топлото време, все пак е препоръчително прозорците да се мият при облачно и хладно време, защото жегата и слънчевите лъчи бързо изпараяват влагата и петната остават на прозорците.

Използвайте картофено нишесте

Разредете го, като използвате пропорциите 1 супена лъжица нишесте на един литър вода. Използвайте сместа за да измиете с нея прозорците, а после и с чиста вода.

Суров картоф

Може и да ви звучи смешен този вариант, но пробвайте с половин картоф да натърката прозорецът, на който има петна, след това го измийте и го избършете с чиста кърпа. Петната изчезват!

С тази хитринка прозорците остават чисти през цялата година

Сол

Две супени лъжици в литър вода ще свършат чудеса за прозореца ви!

Оцет

Един от най-работещите методи е този с оцета. Разтворете чаша с оцет в един литър вода и да използвате сместа като препарат за прозорец. След това го измийте с чиста вода и е готов!

Вестници

Вестниците са едни от най-сигурните начини прозорците ви да заблестят от чистота, независимо какъв препарат използвате. Избършете с тях прозорците си и вижте ефекта!

Вълнени чорапи

И ако след вестниците стъклото ви изглежда избледняло и ви липсва блясъка му, го полирайте със стар вълнен чорап.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес