Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристалотерапия: модерно хоби или помощ за всяка ситуация

18 януари 2022, 14:15 часа

Напоследък интересът към кристалите и т. нар. кристалотерапията нараства със светкавичен темпове. Адептите на новото учение носят със себе си, държат у дома или на работа определени камъни. Това им помага да одобрят настроението си, да предизвикат положителни емоции и енергия. Някои дори лекуват с кристали, поставяйки ги, върху определени точки по тялото.

Кристали и светски знаменитости

Холивудските звезди не останаха настрана:

Моделът Миранда Кер слага розов кварц под възглавницата си, за да я предпази от любовни драми;

В Instagram дивата Хлое Кардашиян прави масаж само с турмалинов валяк, защото взаимодействал добре с кожата;

Червените кристали помагали на Адел да преодолее сценичната треска;

Ума Търман носи любимите си камъни на снимачната площадка и ги споделя с колегите си;

Кристалите на Кейт Хидсън са подарени от майка й, актрисата Голди Хоун.

Произход на омайните камъни

Вярата в чудодейните свойства на камъните датира от праисторически времена. Още в далечното минало египтяните са предпочитали розовия кварц. Конспирациите за камъни и минерали са често срещани в много древни народи. Така шаманите активно използвали естествени минерали като амулети и талисмани.

Днес лечението с кристали се е превърнало почти в наука

Силата на кристалите се обяснява с тяхната симетрична атомна структура и сходство с човешкото тяло. Помежду им съществуват твърде много общи химични елементи. Взаимодействието на електромагнитните полета на човек и кристал е внимателно проучено от езотериците. Наред с това камъните са творение на природата. Земята и комуникацията с тях трябва да внесат енергията на планетата в домовете и живота ни.

Камъни – цвят и значения:

Знаменитостите знаят наизуст, че аметистът се държи на работния плот, защото отпуска и помага за отваряне на съзнанието;

Жълтият или оранжев калцит помагат за справяне с депресията;

Цитринът е камъкът на успеха и винаги трябва да върви със собственика си;

Черният турмалин ще предпази къщата от отрицателна енергия (мястото му в коридора).

Някои камъни се различават, според дните от седмицата. За други е важен елементът и знакът на зодиака на носителя. Камъкът на знака често се посочва в хороскопите. Всеки камък е предназначен да лекува определена област или да коригира конкретна област от живота.

На какво да се доверим

Да сте привърженик или противник на кристалотерапията, избирате и решавате сами. Плацебо ефектът може да е на лице. Наред с това, той действа върху тялото, дори ако пациентът не вярва сляпо в него. Що се касае до метали и камъни, всъщност и те имат полезни свойства. Така например:

Златото е ценен носител на хранителни вещества. То придава на кожата блясък, затова често се използва в маски и серуми за лице.

Подобен ефект имат и перлите, съществен компонент са на маските. Среброто дезинфекцира и почиства!

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес