Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на раните по краката при новите обувки с този прост трик!

18 август 2021, 14:52 часа

Поне веднъж в живота си сме се сблъсквали с досадния проблем на новите обувки. Винаги в началото малко тесни, малко неудобни и често оставяни за седмица настрани, заради причинените рани по краката.

Ето защо никога да не изхвърляте торбичките със силикагел от кутията за обувки

Но има един елементарен трик, с който можем да се справим с това и да носим веднага новите любими обувки, без да си причиняваме този дискомфорт.

Какво ни трябва? Пригответе се за изненада: Картофи.

Точно така, просто картофи. 

Какво ще направи картофът с вашата обувка?

Обелете го, увийте го плътно във вестник и го пъхнете в обувката си. За периода, в който ще стои в нея, картофът ще отделя влага, която ще го я разшири и омекоти. Този период е около 10-12 часа.

Така можете спокойно да носите новите си обувки и да не се притеснявате от потенциална болка в средата на улицата, а и после през целия ден.

Направете това и ще забравите за лошата миризма на обувките през лятото

Друг интересен метод, е да напълните плътни пластмасови торбички с вода и също да ги пъхнете в обувките, а след това сложете обувките във фризера за 6-10 часа и те ще станат малко по-широки.

Разбира се можете да използвате и топлина за същата цел. Например обуйте дебели чорапи (вълнени или мохерни), обуйте обувките (колкото и да е трудно) и пуснете сешоара. Духайте срещу тях няколко минути и след това те ще са готови за носене и няма да ви стягат.

 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес