Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко е полезен чаят от мента за здравето ни

02 март 2022, 13:10 часа

Успокоява проблемите с храносмилателната система

Една от най-хубавите ползи на ментовия чай е, че облекчава стомашните проблеми много успешно, заради съдържанието на ментол, ментон и лимонен, а те успокояват, когато стомахът е разстроен и са страхотен помощник на храносмилането.

Време е да научите какви са ползите от мурсалския чай

Не съдържа кофеин

Чаят е страхотен и защото не съдържа кофеин, като въпреки това има освежаващ вкус и успява до някъде да замести кофеиновите напитки. Полезно е избягването на кофеин, особено следобед, тъй като това ще предотврати сърцебиенето и проблемите със съня.

Има антибактериални свойства

Ментовият чай има антибактериални свойства, успешно помагащи на имунитета и работи страхотно при инфекции, като е ефективен дори при запушен нос. При страдащите от синузит, ментовият чай би могъл да облекчи подобен дискомфорт.

Облекчава алергиите

Ментата има високо съдържание на розмаринова киселина, която се съдържа и в розмарина, а тя спомага редуцирането на симптомите на алергии, реакции, кигане, сърбеж.

Предпазва от лош дъх

Неслучайно ментата редовно е в пастите за зъби, а чаят от мента има подобно действие. Тя предпазва лошия дъх и премахва лошите бактерии в устата.

Този чай редуцира стреса, маха главоболието и сваля килограми

Естествено болкоуспокояващо

Нейният аромат и на гореща чаша чай от мента, действа много добре на обонятелната и нервната ни система и така успешно облекчава напрежението и главоболието, а нейните естествени изпарения отпускат черепните мускули и облекчават болката.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес