Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой са най-лесните чужди езици за научаване ?

23 ноември 2023, 10:24 часа

По света има над 7 000 езика, които принадлежат към 142 различни езикови семейства и доста се различават помежду си. Към днешна дата повечето хора говорят спокойно 1-2 чужди езика, но имат затруднения да научат нови. Според повечето хора най-лесен за научаване е английският език – граматиката му е проста, системата за времена е ясна и логична.

Защо да се научи английски е лесно ?

Много хора искат да говорят спокойно английски, защото с този език могат да се оправят почти навсякъде по света. Вече повечето хора знаят добре английски или поне могат да се оправят за по-простички неща. Не всеки обаче, който има желание да научи английски език, успява. Английският е лесен език, защото се използва латинската азбука, която е позната почти навсякъде по света. Повечето хора се сблъскват с английски още от малки – в началното училище, по телевизията и даже вече се учи и в детската градина. Може да се каже, че английският има логична и сравнително лесна граматика, например думите нямат окончания, които да ги определят дали с мъжки, женски или среден род както е в немския език. Изреченията са с проста структура и обикновено се изграждат с подлог – глагол – допълнение.

Извън Испания: В кои държави се говори на испански език

Също така английският е изключително популярен език и е достъпен за изучаване по различни начини. Доста младежи са го научили като са гледали филми на английски или с английски субтитри, или са играели видео игри без превод на български.

А испански учи ли се лесно ?

Това е вторият най-лесен език за научаване, дължи се на лесната и ясна фонетика. Думите на испански са лесни за произнасяне и там няма трудни звуци. Граматиката също е сравнително проста, особено в сравнение с френската. Повечето думи на испански се пишат така, както се чуват. Испанският обаче не е така наложил се като английския език. Но пък има богато културно наследство и звучи доста приятно, така че ако искаш да започнеш да го учиш – направи го за себе си!

Барселона

Лесен ли е за научаване италианският език ?

Да, и той като испанския е сравнително лесен за научаване. Той е потомък на латинския език и поради наличието на латински корени, много италиански думи и изрази звучат познато. Повечето думи на испански са лесни за произнасяне, а и граматиката не е трудна. В италианския език основните времена са само две - минало и сегашно.

Кой език се говори от най-много хора в света?

Защо е труден за научаване френският език ?

Всъщност, ако имате познания по италиански, испански или английски език, то няма да ви бъде чак толкова трудно да научите френски. А и в българския има доста френски думи, които са ни добре познати – пистолет, балет, актьор, гардероб, желе и т.н.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес