Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-полезните канали в YouTube?

30 юни 2023, 21:25 часа

YouTube от години се превърна в една от най-популярните платформи за видео споделяне в света. Въпреки че има безброй канали, посветени на развлеченията, има и много, които предоставят полезно и образователно съдържание. В тази статия ще разгледаме някои от най-полезните канали в YouTube, които могат да ви помогнат да научите нови умения и да подобрите знанията си. Вижте кои са те: 

TED

TED е организация с нестопанска цел, която е домакин на конференции по различни теми, включително наука, технологии и култура. Каналът на TED в YouTube включва видеоклипове на лекции от експерти в различни области. Беседите са информативни, вдъхновяващи и образователни. С над 14 милиона абонати, този канал е един от най-популярните в YouTube на тема образование и вдъхновение.

Кои са най-забавните български комедийни канали в YouTube?

Crash Course

Crash Course е канал в YouTube, който предоставя образователни видеоклипове по широк набор от теми, включително история, наука и икономика. Видеоклиповете са представени по увлекателен и забавен начин, което ги прави идеални за ученици от всички възрасти. Crash Course има над 11 милиона абонати, а видеоклиповете им са гледани над 1 милиард пъти. 

Khan Academy

Khan Academy е образователна организация с нестопанска цел, която предоставя безплатни онлайн курсове и уроци по широк набор от теми, включително математика, наука и хуманитарни науки. Техният канал в YouTube включва видеоклипове, които обхващат различни теми, от основна аритметика до смятане за напреднали. Khan Academy има над 5 милиона абонати и техните видеоклипове са гледани над 1 милиард пъти. 

Независимо дали сте студент, който иска да научи нови предмети, или човек, който иска да разшири знанията си, тези канали определено си струва да се проверят. Разбира се, насърчаваме ви да проучите и много други, които могат да ви помогнат да разширите своите познания и кръгозор. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес