Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-нелепите неща, за които могат да ни глобят от КАТ?

18 юли 2022, 17:30 часа

Предполагаме, че всеки шофьор поне веднъж е бил спиран за проверка от пътна полиция. В следващите редове ще видим кои са най-глупавите неща, за които можете да бъдете глобени и се надяваме, че ще ги имате предвид когато карате. Вижте нарушенията, за които да внимавате: 

Дрегер ви отчита без да сте пили алкохол

В някои случай дрегерът може да ви отчете дори да не сте пили алкохол. В ежедневието си консумираме и ползваме някои неща, които могат да окажат влияние. На първо място е водата за уста с алкохол. Ако не искате да рискувате подобни случки, просто сменете марката и вида на вода за уста, която ползвате сутрин с такава, в която няма градус на алкохол. Така няма да рискувате да имате проблеми при проверка. Разбира се, правилното нещо, което да направите е да дадете обяснение за ситуацията и веднага да поискате кръвна проба, която органите на реда са длъжни да осигурят. 

Знаете ли какво трябва да има задължително в багажника на колата?

Пожарогасителят ви не е минал проверка

Това е едно от нещата, за които повечето шофьори не се сещат. Има няколко неща, които по закон трябва да имате в багажника си и едно от тях е изправен пожарогасител. Неговата годност се установява веднъж годишно от специализирани за това фирми. За добро или лошото повечето шофьори у нас забравят за това свое задължение и рискуват да "изгърмят" при проверка от страна на пътните полицаи. Самите представители на закона са наясно, че масово това правилно не се спазва и ако искат да ви глобят, определено ще искат да видят кога последно пожарогасителят в колата е бил инспектиран. 

Забравили сте да платите вноска за гражданска, да си купите винетка или друго подобно нещо

Много често в забързаното си ежедневие забравяме важни неща като това да си купим винетка, да минем технически преглед, да платим вноската за гражданската, а някои дори забравят да си подновят шофьорската книжка. Семеен приятел беше спрян след като две години е карал с изтекла книжка. Просто не е обърнал внимание и не е бил спиран, за да му се напомни. Ако и вие сте разсеяни, то може да си вкарате в един календар с напомняне всички важни дати свързани с автомобила, на които трябва да правите нещо като вноска или действие. Едно малко нещо може да ви спести много пари. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес