Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои ябълки никога не трябва да използвате при готвене

09 септември 2024, 09:07 часа

Есента е сезонът на любимите ябълки и освен да им се насладите пресни, с тях можете да приготвите и различни рецепти.

В цялото им разнообразие от разновидности и рецепти, които можете да приготвите, експертите съветват да оставите един вид далеч от готвенето.

Още: Колко яйца да ядете и как да ги приготвите, за да извлечете максимална полза за здравето

Кулинарните експерти всъщност имат любим и най-малко любим сорт, когато става дума за ябълки. Причините за този избор са пряко свързани с крайния им вкус след приготвяне.

Какви ябълки никога не трябва да избирате

Въпреки че могат да привлекат вниманието ви с красивия си цвят и външен вид, ябълките Red Delicious не трябва да се използват в кулинарни рецепти. Червените ябълки не се препоръчва да се използват в рецепти, тъй като губят вкуса си по време на готвене. Въпреки че са сред най-красивите и вкусни ябълки, в рецептите те губят всички тези вкусови качества.

Още: Овес: 5 незаменими ползи за организма

Вместо това можете да използвате горчиви, зелени или жълти ябълки, които са много по-подходящи за сладки рецепти. За да приготвите ябълков сладкиш или вкусен тарт, изберете жълти ябълки като Golden Delicious, които са сред най-разпространените по пазарите. Те добавят точния вкус към тези десерти, тъй като имат балансиран сладко и кисел вкус.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес