Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои 5 неща можете да вземете безнаказано от хотелската стая?

01 октомври 2024, 12:30 часа

Удоволствието от престоя в хотел се състои от няколко фактора. Удобно легло и модерна баня са само част от тях. Често се наслаждаваме на гледки през прозореца на спалнята и вкусна закуска на шведска маса или дори ол инклузив. Сред допълнителните ползи от прекарването на нощта далеч от дома има и други неочевидни, но полезни аспекти.

Някои артикули, които се намират във вашата хотелска стая, не изискват допълнително заплащане. Закупуването им е включено в режийните разходи за хотелски услуги. Всъщност цената на тези артикули първоначално е включена в цената на нощувката и вече е платена от вас при настаняването или на уебсайта на самия хотел или услугите за резервации. По този начин можете спокойно да вземете тези артикули със себе си, ако не ги използвате по време на престоя си в хотела.

Ако нещо е предоставено за ползване в стаята и не изисква допълнително заплащане (за разлика от съдържанието на минибара), обикновено можете да го вземете обратно.

Още: Как най-лесно да охладим стаята без климатик

Какво е в списъка с неща, които един гост на хотела може да вземе за себе си?

·         Пакетчета чай и кафе, пакетчета захар, бутилка питейна вода и други подобни продукти, които се предоставят за ползване от госта и не са включени в ценовата листа на минибара.

·         Чанти за еднократна употреба, няколко салфетки или ролка тоалетна хартия, която вече сте започнали - новите гости ще получат нова ролка във всеки случай.

·         Мини тоалетни принадлежности: сапун, душ гел, шампоан, лосион за тяло или балсам за коса. Често опаковката им включва логото на хотела. По този начин разпространението на тези малки бутилки служи за маркетингови цели и допринася за разпознаването на хотела.

Още: Как да свалим температура в стаята с няколко градуса

·         Еднократните чехли се изхвърлят след напускане на госта, така че можете да вземете и тях със себе си, ако желаете.

·         Канцеларски материали: химикалки, хартия за бележки, картички и пликове. Те обикновено са украсени с логото на хотела, което му служи като добра реклама.

 

Какво не можете да вземете със себе си от хотелската си стая

Още: Защо е полезно да сложим чаша сол във всяка стая

Удобствата в стаята, предназначени да подобрят комфорта на гостите, са собственост на хотела и тяхното присвояване се счита за кражба. Не можете да вземете кърпи, ютии, сешоари, възглавници, одеяла и спално бельо. Забранява се присвояването на кабелни кутии, часовници, картини, пепелници, чаши и чайници, кафемашини, електрически крушки, дистанционни за телевизори и климатици. Всички тези предмети принадлежат на хотела и трябва да останат в стаята.

Хавлиите почти винаги трябва да се оставят в стаята ви. Хотелите ги перат за следващия гост. В някои хотели от висок клас на госта може да се даде халат с монограм, но това ще му бъде ясно и недвусмислено казано. Ако не сте сигурни дали нещо се предоставя безплатно (и следователно е добре да вземете със себе си), моля, обадете се на рецепцията, за да проверите. Не забравяйте, че кражбата на хотелска собственост може да доведе не само до допълнително плащане в сметката, но и до административно или наказателно преследване.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес