Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога връщаме стрелките на часовника с един час назад през есента?

05 септември 2024, 08:20 часа

Връщането на стрелките на часовника много често нарушава нормалния ни ритъм на живот и от нас се изисква бързо да свикнем с промените, ако искаме да поддържаме продуктивността и концентрацията си на ниво.

В нощта на събота 26 срещу неделя 27 октомври 2024 година връщаме стрелките на часовника с един час назад. Добрата новина е, че след тази промяна ще можем да се насладим на повече сън.

Сигурно си спомняте, че през 2018 година Европейската комисия предложи смяната на часовото време да се отмени. Всяка държава членка има право да реши коя часова зона да важи за нейната територия.

Още: Смяна на зимното с лятно часово време: Ето как ни се отразява това

Към настоящия момент не е взето окончателно решение и все още продължаваме да местим стрелките на часовника през лятото и през есента.

Много хора не спират да протестират срещу смяната на времето, макар това да се случва само два пъти в годината. Не се очертава обаче скоро да се стигне до окончателно решение.

Направени са били проучвания, от които става ясно, че хората в Европа, над 50 години, предпочитат да се премахне смяната на часовото време. Хората под 24 години предпочитат лятното часово време или нямат проблем със смяната.

Наближава преминаването към лятно часово време

Как организмът ни да се справи със смяната на часовото време?

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес