Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога са фаталните бури с магнитуд 3 до 4 през август, които ще смажат магнитосферата?

07 август 2023, 17:00 часа

Опасните дни на фатални бури са време, което синоптиците очакват с притеснение, тъй като е придружено от мощни геомагнитни бури. Август 2023 г. ще е времето, в което природата ще изпрати изпитания на Земята и трябва да сме готови за това предизвикателство. Научихме точните дати на атаки със сила от 3 до 4 бала.

Според предварителните прогнози на учените на 3, 4, 10, 11 и 12 август силата на бурите ще достигне 3 бала, а на 20, 23 и 24 август тази цифра вече ще се покачи на 4 бала.

Битката срещу магнитните бури - Даваме ви лесни и приятни идеи

Как да преодолеем лошият ефект от тези магнитни бури?

Това означава, че магнитосферата на планетата ще бъде силно засегната през тези дни. Геомагнитните бури са способни да доведат до негативи за здравето ни, като силно неразположение, обостряне на главоболие и прекомерна умора.

Метеопати и учени препоръчват да се заемете предварително с предпазни мерки през съдбовните дни на август. На първо място, трябва да наблюдавате здравето си и да бъдете особено внимателни към благосъстоянието. Ако ви мъчат някакви заболявания, ще е добре да направите консултация с медик и да разберете как можете да смекчите лошото влияние на магнитните бури.

Магнитни бури и слънчеви изригвания - Как да останат само като лош спомен?

Ограничаването на особено интензивната физическа активност също може да намали вероятността от негативно въздействие на фаталните бури върху тялото. В тези дни е най-добре да избягвате ненужния стрес и претоварване, по възможност, защото те могат да влошат симптомите на метеочувствителността.

За тези, които обикновено изпитват дискомфорт по време на геомагнитни бури, може да се обмисли използването на техники за релаксация и медитация. Те ще облекчат стреса и подобряване на благосъстоянието по време на фатални бури.

Не се претоварвайте с физическа или психическа работа. Ако не можете да си останете в къщи, следвайте правилото за редовни 10 минутни почивки на всеки час. В случай, че сте късметлии и в тези дни почивате, осигурете си спокойствие и тишина.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес