Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Класически български филми, които да изгледаме отново

29 септември 2021, 10:42 часа

Всички знаем, че българското кино има богата палитра от чудесни заглавия, които трябва да се гледат периодично. В тази статия ще си припомним няколко такива, които не са били давани скоро, дори на малкия екран. Самите филми са много стойностни и си струва да бъдат изгледани. Дори ви насърчаваме да го направите с децата си, за да можете да ги запалите по златните години на българското кино. 

Любимец 13

Макар и черно-бял, този филм е изключително забавен. Двама братя близнаци сменят местата си - единият е талантлив футболист, а другият - не. В крайна сметка сюжетът на филма ни отвежда до момента, в който играчът е взет на проби, представя се страхотно, но в един момент се оказва, че на терена излиза брат му. А той има футболните умения на паднало дърво. Сюжетът е страхотен, а играта на Апостол Карамитев е наслада за окото. 

Господин за един ден

Доста по-нов филм в сравнения с първото предложение. Една от най-запомнящите се роли на Тодор Колев. Филмът има своята забавна, но и своята тъжна страна и показва нагледно до къде може да ни отведе стремежът за лесни пари и лекомислието в тази насока. Злополучният, но иначе много симпатичен герой на Тодор Колев минава през редица перипетии в мечтата си да бъде богат. 

Козият рог

Това е един от онези филми, които определено са класика в българското кино. Доста тежък и драматичен филм, който обаче наистина хваща зрителя за гърлото от първата до последната минута. Препоръчваме да изгледате тази лента, за да се насладите на Катя Паскалева и Антон Горчев. Историята на Хайтов е пресъздадена по много добър начин, а динамиката, героите и диалозите са на много добро ниво. Неслучайно този филм е считан за един от най-добрите в нашето кино. 

Кои са вашите любими български филми? Смятате ли, че има други, които задължително трябва да гледаме, а не се радват на чак толкова голямо внимание? Споделете с нас в коментарите!

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес