Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карнавалният костюм – основен символ на честването на Хелоуин

06 септември 2022, 09:44 часа

Много от вас свързват използването на хелоуин костюм с келтския езически ритуал, който се провежда в последния ден на октомври и се почита от католиците. През последното десетилетие се наблюдава повишен интерес от много райони на света, където честването и отбелязването е просто забавление, независимо от религиозната принадлежност на хората. Но какво е Хелоуин без страховит тоалет, с който да изглеждате смразяващо? Реално мнозина приемат като карнавал този ден и определено има защо да желаят да част от емоцията, която деня на Вси Светии носи със себе си. Предлагат ли се у нас и какви карнавални костюми за Хелоуин ще ви разкажем в днешната публикация.

Символите на Хелоуин

Експерти определят празника като един от най-комерсиалните. Предвид това, че е свързан с приготвянето на храна, носенето на маскарадни костюми и обикалянето по къщите с цел да се съберат най-много лакомства има защо да се налага това твърдение с пълно основание. За да отпразнувате деня на първо място е необходимо да се запознаете с неговите символи. А те се оказват никак не малко. Ако за един католик това е специален ден, който е свързан с емоционалност, традиции, обичаи и вярвания то със сигурност повечето от вас си признават, че просто са привлечени от екстравагантността на ритуала, свързан с обличането на страшни карнавални облекла и аксесоари.

Символите на Хелоуин, които са ключа към отбелязването на деня на Вси Светии са:

  • Цветовете. Ако държите да се впишете в атмосферата имайте предвид, че в тоалета ви трябва да преобладават тъмно лилавото, черното, оранжевото. Самите тонове са символ не само на мрачните зли сили, но и на есента – сезонът през, който се отбелязва празника;
  • Паяците. За още по-атрактивен вид не пренебрегвайте ролята на декоративните паяци, изработени от различни материали, които да присъстват в изработката на костюма ви. Предлагат се под формата на брошки, колиета, диадеми;
  • Черна котка. Не тормозете домашния си любимец като решите да боядисате козината му, защото на пазара се предлагат декоративни от типа на плюшени играчки. Символиката на черната котка всъщност е свързана с това, че те виждат духовете и могат да ви предпазят от тях.

Лакомства, декорирани тематично, тикви – фенери и какво ли още не бихте могли да изберете за да предадете още повече страховитост на празника.

Видове Хелоуин костюми

Разбира се, че основният акцент при честването на деня на Вси Светии е костюмът. Определено изборът му не е за подценяване, тъй като в много католически райони се провеждат и конкурси с награди за най-атрактивна, страховита и нестандартна визия на участниците, посочват от VIPzona.bg. Ако сте решили да се включите в такава надпревара определено ще се нуждаете от няколко съвети за това как да грабнете най-високия приз.

Видовете костюми, които се традиционни за Хелоуин са:

  • Скелети;
  • Вещици;
  • Мумии;
  • Прилепи;
  • Върколаци и други.

Обикновено провеждането на съревнования има утвърдени правила, на които тоалетите трябва да отговарят като специфика и тематична насоченост. Затова преди да изберете костюм за предстоящото честване на Вси Светии е добре да се запознаете с условията на конкурса.

Насоки за избор

Много е важен мотива ви да облечете такъв тоалет. За забавление или за конкурс? За да се впишете в атмосферата на честването докато сте на посещение в католически район. Причините са най-различни, но за да можете да изпитате в максимална степен емоцията разбира се имате нужда от подходящото облекло.

Основните насоки, които са определящи при подбора на Хелоуин костюм са:

  • Да изберете вид, който да пасва на вашата идентичност;
  • Размера да е подходящ за фигурата ви;
  • Цена, в която може да се впише бюджета ви.

Огромния интерес, който се наблюдава у нас всяка изминала година към честването на този ритуал е показателен защо в магазините за карнавални костюми се предлага все по-голям асортимент от тематични Хелоуин продукти.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес