Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КАЛКУЛАТОР: Идеалното тегло според ръста ви

03 февруари 2021, 11:44 часа

Идеалното тегло за всяка фигура и за всеки организъм е строго индивидуално и никога не бива да се сравнявате с другите, а винаги са усещате нуждите на собственото си тяло и как функционира то.

Въпреки това винаги можем да се ориентираме дали сме близо до идеалното за нас тегло според това колко сме високи и колко килограма трябва да сме според ръста си. С този онлайн калкулатор можете да видите ориентировъчно дали сте близо до най-доброто тегло според вашия ръст.

ВИЖТЕ КАЛКУЛАТОРА ТУК

Ако след като сте изчислили теглото си, имате съмнения, че трябва да свалите килограми или да качите такива, за да сте в здравословните норми – консултирайте се с лекар диетолог, който да ви препоръча правилен режим за вашия организъм.

Ще ви дадем няколко съвета, с които можете лесно да поддържате добра фигура:

1. Яжте сезонни плодове и зеленчуци – не си купувайте такива, които са извън сезон, защото те съдържат най-много химикали в себе си и почти никакви полезни вещества. Не прекалявайте и с количеството плодове, което приемате, защото съдържат много фруктоза, която макар и да е полезна, не бива да се прекалява с нея.

2. Спортувайте поне 3 пъти седмично – дори по 30 минути, движението е изключително важно за добрата фигура. Трябва да знаете, че няма хранителен режим, който да ви помогне с бързото сваляне на килограми, ако не спортувате.

3. Откажете се от пакетираните храни – чипсове, снаксове, шоколади и всичко, което идва в пакет от рафтовете в магазина, трябва да бъде премахнато от дома ви. Просто спрете да купувате тези вредни храни, защото когато ги имате вкъщи, винаги се изкушавате да си похапнете. А когато са в магазина, едва ли бихте отскачали на всеки час за нещо сладичко от там.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес