Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво състарява 40-годишните жени повече от бръчките и наднорменото тегло

02 август 2022, 20:01 часа

Днес отношението към четиридесетгодишните жени се е променило. От една страна, те постоянно се срамуват за промените, свързани с възрастта. В края на краищата съвременните постижения в козметиката и пластичната хирургия, с достатъчно средства и много свободно време, позволяват да изглеждаме на 40 почти като на 20.

Все пак някои психологически нагласи състаряват жената много повече от бръчките около очите и няколко излишни килограма.

1. Постоянно мислене за остаряването и обсъждане на начини за подмладяване.

От една страна, фактът, че почти всяка съвременна жена, за разлика от своите прабаби, може да използва натрупаните знания за правилното хранене, фитнес и грижа за лицето, не може да не радва. Но има един забележим минус в такъв великолепен разцвет на индустрията за красота. Някои жени, под въздействието на агресивна информационна среда, са буквално обсебени от подмладяването и започват да го правят почти от 20-годишна възраст.

2. Желанието да се обличаш "за възрастта".

Ако повторите сто пъти на човек, че съдбата му е да мрънка, тогава той ще грухти. И ако сто пъти кажете на една жена, че на 40 трябва да се облича според годините си (както е на 80), тогава тя ще започне да го прави..

Как да приемем и да се зарадваме на остаряването?

3. Неприемане на вашата възрастна женска роля.

Понякога обаче се наблюдава и обратното. Една жена, завинаги останала в ролята на млада девойка, и от това изглеждаща неуместна и дори смешна. Знаете ли, понякога това се случва на хора, които остаряват драматично, но в сърцата си отричат ​​този факт.

Не забравяйте обаче, че образът на млада нимфа е един от най-тиражираните от много години. Едва последните години ни донесоха модата на зрелостта, продължаването на култовите сериали с по-възрастни актриси и появата на зрели фигури в обществото.

4. Опит за скок в "последния вагон".

Чувал съм много пъти от по-възрастни жени, че са намерили любовта си точно когато вече са били отчаяни да я намерят, и спокойно са се занимавали с работата си. За някои това е случаят с хоби или дори кариера. По някаква причина при жените „късното запалване“ е по-честа история, отколкото при мъжете. Може би защото мнозина посвещават първата част от живота си на децата и семейните задължения. Но това се случва само когато една жена издиша спокойно и започне да се вслушва в собствените си желания.

5. Вътрешни забрани и ограничения.

Но най-злите и несправедливи думи, най-неприятните статии са безсилни, когато една жена е сигурна вътрешно в себе си, че всичко е възможно за нея. Е, или поне решава за себе си, че ще разбере за ограниченията във възрастта, когато дойде момента, и ще се "ориентира на терена".

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес