Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво разкрива за вас изборът на цветове в облеклото?

11 февруари 2022, 23:00 часа

Стилът ви на обличане и изборът на цветове разкрива особености от характера ви, подобно на жестовете и поведението ви. Може да разберете много за човека срещу вас, надниквайки в гардероба му. Какво говорят цветовете на дрехите за притежателя им?

Черен цвят

Хората, които често се обличат от главата до петите в черно и в чиито гардероб преобладават тоалети именно в този цвят, са амбициозни и кариеристи. Черният цвят се възприема и като индикатор за престиж, власт, интелигентност. Хората, облечени в черно, изглеждат сериозни, но реално в тях бушува море от емоции и са и чувствителни, и емоционални. Крият тези свои слабости зад черния цвят и смело крачат напред към целта си, израствайки в кариерата и обществото.

Кафяв цвят

Земният цвят разкрива здраво стъпили на земята и сериозни личности, които се стремят към власт, кариера и успех. Консервативни, надежди, надарени с природна интелигентност и ум, те постигат целите си и са добър избор за бизнес партньор в живота. Мислят рационално и не се подават на емоции, чувства и страсти.

Зелен цвят

Почитателите на зеления цвят в облеклото обичат природата, естествеността и непринудеността. Те са свежи, открити хора, живеещи в мир със себе си и света. Активни общественици са, обикновено се открояват с финансова стабилност, грижовност за другите и особено за по-слабите и неоправданите. Имат широко строено, щедро и добро сърце.

Син цвят

Според психолога Линза Мандел синият цвят разкрива увереност и откроява надеждните хора, на които може да се разчита. Облечените в синьо се възприемат от околните като спокойни, уверени и интелигентни личности. Работодателите имат повече доверие на служители, облечени в синьо, а домакините, облечени в този цвят, се възприемат като отлични съпруги. Изпълнителни, старателни, работливи и загрижени за другите – такива са хората, в чиито гардероб преобладава син цвят.

Жълт цвят

Хората, облечени в жълто, се открояват от тълпата не само по цвета на дрехите, но и по жизнерадостното си настроение и усмивката си. Активни, креативни, щастливи, мечтатели, авантюристи, излъчващи слънчево настроение и позитивизъм – такива са тези, които избират жълтия цвят за основен в гардероба си.

Оранжев цвят

Оранжевото откроява артистични, забавни и креативни хора, които следват свои правила в живота или пренаписват старите. Изпълнени са с оптимизъм, обичат промяната и не понасят рутината. Те са артисти във всеки смисъл на тази дума.

Бял цвят

Белият цвят е символ на чистота, независимост и свобода. Такива са и хората, които го предпочитат – искрени, честни, свободолюбиви, независими. Почитателите на този цвят са организирани, стремят се към съвършенство и се отнасят с доверие и оптимизъм към всички и всичко в живота си.

Червен цвят

Огнени, страстни, необуздани, емоционални, огън хора, такива са почитателите на червения цвят. Властни и изкачващи непоколебимо върхове в живота си, те успяват с каквото и да се захванат. Червеното е цветът на енергията и силата, които тези хора безспорно притежават. Те привличат силно другия пол и не се притесняват от това.

Розов цвят

Розовото говори за момичешки дух, смели мечти, невинност, мек характер и за момичето, което отказва да порасне. В дамата, облечена в розово, живее непораснало дете, което жадува за игри и приключения, за нещо ново, за празник и пръчка захарен памук. Романтични, нежни натури, дамите в розово са прекрасни приятелки и съпруги.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес