Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво производителят слага в ЛЮТЕНИЦАТА, а ние никога до сега не сме предполагали

10 ноември 2021, 16:19 часа

Късметлии са онези домакини, които имат майки и баби на село, грижещи се за направата на зимнина. Не всеки обаче може да се похвали с това. Повечето от семействата са принудени да купуват готови консервирани продукти, тъй като нямат условия, в които сами да си ги направят.

Лютеницата е една от онези храни, които най-много се харесват. Неслучайно бабите на село приготвят минимум две дози, така че да има достатъчно за всички.

Ако сте от хората, които си купуват лютеница от магазина, то добре е да сте наясно с това какво всъщност съдържа бурканчето и дали наистина в състава на разядката са включени единствено домати, чушки и подправки.

Какво слагат в лютеницата, за което не знаем?

Най-напред ще споделим, че има много аромати, които наподобяват изцяло истинския продукт. Производителите често си служат с тях, за да постигнат точно онзи вкус, към които се стремят. Става въпрос за безопасни аромати, които са изцяло натурални.

Ето какво има в селската лютеница, за да е толкова вкусна

Ако преди време по магазините са ни предлагали лютеница, в чиито състав влизат чушки и домати, то сега това съвсем не се спазва. Като пълнеж на разядката се използва както картофено нишесте, така и пюре от тиква. Това са едни от най-често срещаните естествени добавки в бурканите с лютеница.

Самите пълнежи не са вредни за здравето на човек, но в крайна сметка потребителят бива лъган, тъй като очакванията му не са оправдани.

Ако имате възможност сами да си приготвите лютеницата, не се и замисляйте. Няма нищо по-хубаво от това да консумирате храна, за чиито произход сте напълно сигурни.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес