Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво не могат да правят днешните деца?

20 март 2024, 05:50 часа

80 процента от децата днес не могат да направят елементарно нещо, което всички ние сме научили преди 3-ти клас

Децата в наши дни! Спомняте ли си, когато родителите ни въздишаха и клатеха глави за някои новини, които представят нашето поколение в лоша светлина?

Още: 9 признака, че отглеждате гений, който ще завладее света

Сега ние поехме тази роля, особено когато разглеждаме милениумите и поколението Z и тяхната любов към всичко, свързано с технологиите.

И така, ето едно проучване, което може да даде някаква основа за следващия ви аргумент, че цифровите устройства опустошават нашите мозъци. И макар да е вярно, всички ние губим основни умения благодарение на нашите смартфони –  кога за последен път трябваше да запомните нов телефонен номер или да пресметнете нещо наум? Някои умения са толкова вкоренени, че можем да ги правим и на сън.

Като, да речем, определяне на времето чрез старомоден аналогов часовник. Изненадващо обаче, 80 процента от децата в наши дни не могат да изпълняват това много базово умение.

Още: Ерата на технологиите: 4 негативни ефекта върху психиката ни

На въпрос относно способността им да определят времето, като гледат стрелките на часовника, само 20 процента от учениците на възраст от 6 до 12 години го разберат и могат да отговорят правилно на въпроса: "Колко е часът?".

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес