Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви са недостатъците от безсънните нощи?

08 юли 2021, 19:55 часа

Много хора не могат да спят по различни причини - дали е защото са стресирани, имат доста неизразходвана енергия или объркан цикарден ритъм (биологичният ни часовник за сън). Недоспиването може да бъде изключително вредно и в тази статия ще посочим защо това е така: 

1) Настроението ви ще се влоши 

Когато не сте се наспали ставате по-кисели. Това важи с пълна сила най-вече когато хората искат да се пошегуват с вас. Можете да приемете безобидната шега дори като тежка обида. Спокойно, никой не мисли това сериозно - просто вие не сте се наспали. 

2) Не сте продуктивни 

Когато не сте наспани нямате нужния фокус, за да вършите работата си качествено. Това значи, че ще работите повече време и ще свършите по-малко задачи. Това дава добър повод и да се ядосате. 

3) Ще остареете по-бързо 

Липсата на сън влияе на външния ни вид. Имате кръгове под очите, кожата е по-отпусната, може да се образуват повече бръчки. Направо изглеждаме все едно, че сме болни. Може да сте доста бледи когато не сте се наспали добре. 

4) Можем да имаме здравословни проблеми 

Продължителната липса на сън води до нарушен цикарден ритъм, а в дългосрочен план това може да доведе до затлъстяване, сърдечни проблеми и редица други неприятни последици. 

5) Не сме социални 

Това е въпрос на чиста логика - когато сме будни докато всички спят, а след това спим докато всички са будни, е нормално да нямаме много социални контакти. 

Направете нужното, за да възстановите нормалния си цикъл на сън. Тялото ви ще ви благодари!

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес