Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви хитрини използват готвачите при паниране на риба?

20 юни 2024, 18:44 часа

Панираната пържена риба е апетитно ястие с изискан вкус и примамлив аромат. Можете да приготвите това ястие както за празничната трапеза, така и за обикновена семейна вечеря. Хрупкавата коричка, обгръщаща нежни парчета риба, ще превърне ежедневната храна в истински празник. Основното е да изпържите рибата правилно в тиган, така че да остане сочна и вкусна.

Панирането е много важно в процеса на пържене. Тя действа като защитна обвивка, която може да поддържа необходимото ниво на влажност в рибата, придавайки на готовото ястие красива форма и нови вкусове.

Кои са най-вкусните риби на скара?

Какви хитрини използват готвачите при паниране на риба?

Пържената риба може безопасно да се класифицира като класическо ястие, което има много почитатели. Но постигането на идеална хрупкава коричка не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед.

Има един трик по този въпрос - добавяне на захар към панировката. Тази проста съставка може да преобрази едно ястие до неузнаваемост.

Кои са най-вкусните риби за печене на скара

Повечето рецепти предполагат използването на брашно и сол за паниране, както и черен пипер на вкус. Ако обаче искате да получите наистина златиста и хрупкава коричка, трябва да добавите малко захар към изброените съставки.

Именно захарта ще ускори образуването на хрупкава златиста коричка при пържене на риба и ще й придаде лека карамелена нотка, едва забележима. Тя ще придаде на ястието апетитен вид и ще направи коричката особено вкусна.

Основното нещо е да не прекалявате със сладката добавка, защото твърде много захар може да развали вкуса на рибата.

Оптимално е да добавите една щипка захар на килограм риба - по този начин ще можете да постигнете идеалния баланс на сладко и солено, както и да направите вкуса на готовото ястие по-богат и интересен.

Почти всички готвачи в ресторанти добавят захар към панировката за риба. Опитайте и вие и вижте, че щипка от тази съставка ще промени процеса на приготвяне на риба към по-добро.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес