Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как специализираната грижа подобрява живота на вашите по-възрастни близки?

31 август 2022, 15:44 часа

Остаряването и развитието на състояния като деменция може да бъде трудно за самите хора и семействата им.

Да живееш в красив жилищен дом, докато получаваш изключителни денонощни грижи или внимателна грижа в уюта на собствения си дом, може да направи пътуването до стареенето много по-лесно.

Джеймс Кук е управляващ директор на компания за домашно обгрижване, базирана в Лондон. „Без значение дали живеят с нас на пълен работен ден или посещават дневния ни клуб, който е отворен всеки ден от 9 до 17 часа.“ По-долу Джеймс ни говори за техните уникални услуги и как те обогатяват ежедневието на своите членове.

Въпрос: Специализирате ли се в различни състояния, свързани с възрастта?

Отговор: Абсолютно важно е да се признае, че състояния като Паркинсон и Алцхаймер и други причини за деменция ще засегнат хората по различни начини. Физическите и емоционални нужди на всеки човек ще бъдат уникални и щателно изработеният индивидуален план за грижа е от съществено значение, за да се гарантира, че всеки човек се чувства възможно най-доволен.

Преди някой от нашите членове да се присъедини към нас или да се премести в някой от нашите домове, ние извършваме оценка на грижите и начина на живот. Тази оценка не е интензивен тест за нашите членове, тя се стреми да проникне дълбоко в живота им и да разбере какво е най-добро за тях.

Въпреки че вземаме предвид медицинската история, предпочитанията също играят важна роля – къде са израснали, любимите им храни, имената на деца и внуци например. Това помага да се определи какво лечение може да е необходимо, стимулира разпознаването след загуба на паметта и ги насърчава да следват интересите си.

Какво да имаме предвид като гледаме и се грижим за възрастни хора?

Въпрос: Какви са основните предимства на специализираните грижи?

Отговор: Наличието на един доставчик на грижи по време на пътуването на стареенето осигурява на хората безценно спокойствие. Преминаването към дом за грижи, след това към болница и може би евентуално към хоспис, може да бъде много изтощително време за членовете на семейството и техните близки.

Специализирането в персонализиран план, който включва домашни, жилищни, грижи за почивка, след операция и грижи в края на живота, гарантира приемственост, която може да направи всичко различно. Гъвкавостта е друго ключово предимство - можем да предложим висок стандарт на грижа за няколко часа на ден в познатия ви дом или да подпомогнем рехабилитацията и възстановяването след операция на тазобедрената става.

Въпрос: Как насърчавате вашите членове да останат физически и умствено активни?

Отговор: Дейностите са в основата на подобряването на благосъстоянието на нашите членове и се подбират според предпочитанията на всеки човек. Нашата програма включва интересите и хобитата на всеки член, които са открити по време на първоначалната им оценка.

Нашата учебна програма по изкуства и култура включва музикална терапия, театрални представления и творчески изкуства, които подобряват настроението и подобряват нивата на увереност за хората с деменция. Упражненията Eldergym, часовете по тай чи и зумба помагат да се поддържа тялото активно и да се движи самостоятелно възможно най-дълго.

Екскурзиите до театри, музеи, художествени галерии и спортове са неразделна част от ангажираността на нашите членове. Организирали сме екскурзии до Кралската опера, Имперския военен музей и галерия Саачи. Изобилието от когнитивна стимулация е ключът към по-дълъг, по-здравословен и по-щастлив живот.

Въпрос: Как новите технологии подобряват качеството на живот на вашите жители?

Отговор: Нашата основна цел е да се уверим, че нашите резидентни членове се чувстват толкова сигурни, колкото биха се чувствали в собствените си домове. Когато някой има състояние като деменция или Алцхаймер, артикулирането на дистрес и мобилност често може да бъде доста предизвикателство. Разработихме редица технологии, за да помогнем на нашия персонал да разпознае, когато някой има нужда от помощ.

Има приложение, което използва лицев анализ и AI за точна оценка и оценка на нивата на болка. Ние също така използваме акустичен мониторинг в нашите жилища - устройство за откриване на звук, което ненатрапчиво слуша спящите обитатели и дискретно предупреждава болногледачите, ако е необходимо.

Въпрос: Какво прави атмосферата на общността полезна за възрастните хора?

Отговор: Изправянето пред предизвикателствата на остаряването без специализирана подкрепа може да бъде изключително трудно за хората и техните семейства. В комбинация с гостоприемна група от връстници, пътуването до остаряването може да бъде толкова приятно, колкото всеки друг етап от живота.

Времето за хранене е изключително социално. Като каним всички членове, служители и членове на семейството да се насладят на седящ обяд всеки ден, да приготвят нечие любимо ястие за рождения му ден и да им помагат да открият нови страсти, ние се стремим да дадем нов живот на нашите членове.

Мартина Лазаревич
Мартина Лазаревич Отговорен редактор
Новините днес