Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как САМИ да премахнем татуировка в домашни условия

11 март 2021, 12:30 часа

Понякога взимаме необмислени решения и често пъти татуировките по телата ни са едно от тях. Не си даваме сметка, че рисунката е вечна и бързаме да се украсим с нея.

Не твърдим, че татуировките са грешка, но има и такива случаи, в които човек горчиво съжалява за решението си. Възможно е да е разочарован от крайния резултат, нетърпимата болка или друго. Това не е от особено значение.

Ако имате по телата си мастилени следи, които искате да заличите, можете да изберете два варианта. Единият е да се подложите на най-ефективния метод, а именно премахване на татуировки с лазер, а другият – да пробвате сами в домашни условия и с естествени методи.

При първия вариант се подгответе финансово и знайте, че не е никак евтино. Вторият, за разлика от първия, не е обвързан със сериозни инвестиции.

Ето как сами да заличите следите от мастило по кожата си:

Направете си естествен химичен пилинг

За да го приготвите са ви нужни само няколко съставки. Смесете масло от витамин Е, натурален гел от алое вера и кайсиева смола. Всичко това трябва да бъде в равни количества. Тази смес нанесете върху засегнатия участък, с помощта на клечка за уши. Нанасяйте с кръгообразни движение и се уверете, че цялата рисунка по тялото ви е покрита.

10-те най-известни татуировки и тяхната символика

5 минути по-късно отмийте с хладка вода и се уверете, че сте отстранили цялата смес.

Тази процедура е препоръчително да се прави 4 пъти дневно в рамките на месец. Веднага след това ще забележите как вашата татуировка е започнала да изсветлява.

Сол и лимонов сок

Този метод е истински ефикасен, най-вече за по-малките татуировки. Натрият и хлорът, които се съдържат в солта, успяват да проникнат в дълбочина и да премахнат до някаква степен мастилото. Лимоновият сок стимулира обновяване на кожните клетки.

Внимание! Изборът на татуировка може да промени живота ви

Нужно е да смесите около 100 грама сол с малко количество лимонов сок. Получава се естествен пилинг, който да втривате в кожата в продължение на час. Тази процедура е препоръчително да се прави през ден или два.

Имайте предвид, че болката не е никак приятна, но резултатите са наистина феноменални.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес