Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как нарязаното авокадо да не покафенее?

27 май 2023, 10:15 часа

Знаете, че съществуват какви ли не трикове, с които домакините си служат. Като започнем от домашно приготвени препарати за съдове, минем през лесно рязане на зеленчуци и стигнем до тяхното съхранение.

Авокадо – това е супер храна, която успява да зареди тялото ни с много ценни хранителни вещества. Препоръчително е редовно да го включваме в менюто си, ако искаме да се насладим на всички ползи на авокадото.

Случвало ли ви се е да нарежете един плод и да решите да похапнете част от него, а остатъка да приберете за друга салата, сандвич или разядка? Сигурни сме, че всеки е изпадал в подобна ситуация.

Знаете ли обаче какво трябва да направите, за да предпазите авокадото от покафеняване? Отговорът е само един. В кутията, в която го съхранявате, трябва да добавите малко количество нарязан лук. Така авокадото няма да стане кафяво и ще запази цвета си.

Има още един трик, за който се сещаме, но той е свързан с узряването на любимото авокадо. Ако искате да ускорите процеса, не го слагайте в хладилника. Това е най-голямата грешка, която можете да направите. Авокадото се оставя в купата при плодовете. Добре е сред тях да има и ябълки.

С този трик категорично ще забързате нещата и съвсем скоро ще се радвате на вкусно и узряло авокадо, присъстващо в салатата ви.

Надяваме се да сме ви били полезни и с нас да сте успели да научите важни хитрини, с които да си служите в кухнята.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес