Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как можете да повишите стойността на дома си?

13 юли 2022, 17:32 часа

Не минава и ден без да се коментират цените на имотите у нас. Има балон. Няма балон. Нагоре, надолу. И така до безкрай. В тази статия ще си говорим за друг аспект на имотните сделки - стойността на жилището. В следващите редове ще ви дадем някои ценни съвети за това как да повишите стойността на дома си през годините с умерени инвестиции и действия, които са по силите на всеки човек. 

Говорете със съседите да поддържате общите части

Да, всеки може да каже, че неговата грижа се простира до входната му врата, но това не е точно така. Много пъти, когато даден купувач оглежда за жилище, той гледа и общите части, а често и входа на кооперацията. Прави впечатление, когато нещата са добре поддържани и това влияе на цената и крайното решение за покупка. Когато е чисто, вратата се заключва, има градинка, видео наблюдение и други подобни неща, купувачите са спокойни, че правят разумна инвестиция. И обратното - когато налице е мръсотия и разнебитеност, хората не се чувстват толкова сигурни в това да инвестират парите си в жилище в дадената сграда. Говорете със своите съседи и ги убедете, че малка инвестиция на месец може да донесе голяма разлика, когато някой ден решат да продават апартамента си. 

Какво да гледаме при избор на жилище: безценни съвети

Санирайте

Винаги е добре да повишите енергийната ефективност на жилището си. Не само, че ще намалите сметките за ток, които трябва да плащате, но също така след време това ще се отрази върху цената на имота, която може да искате. Препоръчваме да направите тази инвестиция, особено с повишаващите се цени на електроенергия. Намерете добри майстори, вземете оферта и действайте. Няма да става по-евтино. 

Не отлагайте ремонтите

Има много хора, които отлагат малките ремонти, докато те не станат прекалено големи. Ние не ви препоръчваме да правите това. Когато има малък теч не го оставяйте да стане голям, а го отстранете. Когато има малка пукнатина някъде, я оправете. Множеството малки проблеми у дома могат да се натрупат и да развалят неговия вид, а това удря сериозно по цената. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес