Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как ментата намалява апетита и ви помага да отслабнете

24 септември 2021, 15:35 часа

Свойствата на ментата потискат желанието за хранене, спасяват ви от лека закуска и съдейства отслабването ви.

Близо до ментата

Чаят от мента е един от най-популярните сред любителите на топлата напитка. Помага при стомашни проблеми и има успокояващ ефект. Компрес от този чай, приложен върху слепоочията, бързо облекчава главоболието.

Има и шампоани, гелове и лосиони от мента. Накратко, няма нищо друго като ментата и продуктите от нея да са толкова търсени. И според последните изследвания, ментата може да помогне в борбата с наднорменото тегло!

Успокоява апетита

Доказано е, че чаят от мента потиска глада и намалява желанието за хранене. Напитка, приготвена от тази билка, стимулира черния дроб, ускорява метаболизма на мазнините, което също потиска апетита.

Когато се запарва във вряла вода, ментата отделя етерични масла, флавоноиди, танини и горчиви вещества, които могат да измамят всеки празен стомах. Така че следващия път, когато търсите в хладилника си нещо вкусно, потърсете листа от мента.

Отслабнете с вкус

Като цяло, ако искате да отслабнете, направете си повече чай от мента сутрин и го пийте през целия ден. Важно общо правило е да не пестете от мента! Колкото по-силна е отварата, толкова по-добър ефект ще има.

За да получите повече витамин С и да ускорите изгарянето на мазнините, добавете резен лимон към чая си от мента. Леденият чай работи добре в горещото време. Основното нещо е да го пиете без захар и други висококалорични добавки.

Продукти от мента

Не само ментовият чай помага в борбата със затлъстяването. Други продукти с мента като дъвка, твърди бонбони и паста за зъби също могат да потиснат апетита ви! Но в сравнение с напитката, те не гарантират достатъчна хидратация.

В допълнение към листата, сварени във вода, има много рецепти с мента. Тази билка придава специален ефект на кисело мляко или смутита. И ако добавите мента към плодовата си салата, тогава ползите са същите като тези на чая.

Не бързайте да посягате към изморителни тренировки и досадни дългосрочни диети, след като всичко може да стане лесно и приятно само с приготвянето на един елементарен чай. Ментата лесно може да бъде намерена във всеки хранителен магазин ли отгледана в саксия на терасата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес