Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как лимоните могат да ни помогнат да бъдем красиви?

20 юли 2022, 18:50 часа

1. Скраб за крака с лимонена мента

Погрижете се за краката си с този ексфолиращ скраб за крака, който съчетава едра морска сол, лимонова кора и охлаждащо етерично масло от мента. Това е безупречен начин да подготвите краката си за сандали или изрязани ботуши.

7 причини да пиете лимонова вода през лятото

2. Кокосово масло, лимон и грейпфрут

Кога за последен път си направихте лечение на скалпа? Можете да опитате със кокосово масло, лимон и грейпфрут, които обещават да овлажнят сухата кожа и да стимулират растежа на косата. Просто добавете изстискан лимонов сок към сместа, за да озарите косата си.

3. Накисване на крака с розмарин и лимон

Това успокояващо накисване на краката е задължително за дамите, които са на крака през целия ден. Напълнете плитка купа с топла вода, напоена с розмарин и лимон, изсипете 1/2 чаша английска сол и се отпуснете. Заслужавате го!

Защо всички започнаха да варят лимони? За какво помага напитката?

4. Домашна маска за лице с мед и лимон

Не си мислете, че СПА центърът е единственото място на земята, където съществуват маски за лице: можете да направите своя собствена версия за премахване на черни точки само с две съставки: мед и, разбира се, лимони. Отпуснете се за 15-30 минути, докато кожата ви попие всички полезни неща (изобилие от антиоксиданти!).

5. Лимонов гел за коса

Ако косата ви се накъдри обикновено, този гел за коса трябва да бъде вашият избор. Просто разтворете пакетче желатин във вода, изстискайте малко лимонов сок и сте готови!

6. Скраб с лимонова захар

Този чудесен скраб с четири съставки е сериозен удар, що се отнася до грижата за кожата. Зехтинът и медът са естествени овлажнители, фино смляната захар действа като нежен ексфолиант, а лимоновият сок изсветлява, стяга и тонизира.

7. Изсветляваща и стягаща маска за лице

Лимоновият сок е естественият криптонит за всички най-лоши сценарии, свързани с кожата ви – тъмни петна, белези от акне и бръчки – така че добавянето на съставката към маска за лице наистина е безпроблемно. Обичаме добавянето на яйчен белтък към тази рецепта - той помага за стягане на кожата и свиване на порите.

Съветваме ви тази година да си консервирате лимони! Ето защо!

8. Изсветляващ спрей с кокосова морска сол

Вероятно всички сме се заблуждавали и сме изцеждали лимонов сок направо в косата си, за да подчертаем русата. В това няма нищо лошо, но ако искате да усъвършенствате процеса, този овлажняващ спрей е стъпка в тази посока!

9. Балсам за устни с лимон и розмарин

Етеричните масла от лимон и розмарин придават ободряващ аромат на този балсам за устни. Инвестирайте в пакет туби с балсам за устни, за да направите вашето творение да изглежда супер професионално.

10. Солен скраб с лимон и мащерка на Майер

Този солен скраб завинаги ще бъде тайната на вашия супер желан блясък. Лимон Майер, бадемово масло и нарязана мащерка обединяват усилията си, за да подгладят и полират свежата кожа.

11. Масло за тяло с лимонов крем

Ако не сте се отдали на радостта от това да втриете финото си аз в масло за тяло, тогава пропускате най-доброто спа изживяване. Този ултра луксозен овлажняващ крем с лимон ще направи кожата ви копринено гладка.

12. Лесен крем за кожички

Знаете ли, че лимоновият сок има същия изсветляващ ефект върху ноктите ви, както и върху косата ви? Няма шега, избелва и укрепва връхчетата. Следващият път, когато поддържате пръстите си, опитайте.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес