Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как краката ви да са гладки по-дълго след бръснене?

13 юни 2024, 22:26 часа

Бръсненето на краката е една от най-честите процедури за грижа за кожата, но краткотрайният ефект налага да се повтаря почти ежедневно. За щастие има трикове, които могат да ви помогнат да запазите кожата си гладка за няколко дни по-дълго.

7 трика за удължаване на гладкостта на кожата

1. Бръснете краката си сутрин

През нощта тялото произвежда хормони, които насърчават растежа на косата. Бръсненето сутрин може да ви помогне да запазите кожата си по-гладка по-дълго. Сутрешният душ е не само освежаващ, но също така ви позволява да премахнете космите в корена, което забавя появата на бодли по кожата. Следователно, отделяйки малко повече време за сутрешната си рутина, можете да се радвате на гладки крака по-дълго.

Ако бръснете краката си по този начин, те ще бъдат гладки за две седмици

2. Ексфолирайте кожата си

Ексфолирането на кожата ви преди бръснене помага за премахване на мъртвите кожни клетки и повдигане на космите, за да можете да ги обръснете чак до корените. Редовната употреба на меки ексфолианти или продукти с киселини подобрява качеството на кожата и прави бръсненето по-ефективно. Избягвайте обаче използването на ексфолианти непосредствено преди бръснене, за да не предизвикате дразнене.

3. Използвайте остра бръсначка

Висококачественото ножче е ключът към успешното бръснене. Старо или тъпо острие не прилепва добре към кожата и не премахва правилно космите. Сменяйте остриетата редовно, около веднъж месечно, и ги съхранявайте на сухо място, за да избегнете корозия и да запазите остротата им. Това ще осигури най-гладкото бръснене и ще намали риска от раздразнение.

4. Направете бръсненето последната стъпка

Започнете да се бръснете след всички други водни процедури. Прекарването на време под душа ще ви помогне да изпарите и омекотите кожата си, правейки бръсненето по-удобно и ефективно. Меката кожа е по-лесна за бръснене, осигурявайки ви по-гладко покритие без дразнене.

5 начина за бръснене на краката за идеално гладка кожа

5. Не пренебрегвайте продуктите за бръснене

Специалните пяни и гелове за бръснене не са просто маркетингов трик. Тези продукти омекотяват кожата и космите, позволявайки им да бъдат отстранени в корена, а също така предотвратяват раздразнението благодарение на успокояващите компоненти в състава. Използването на пяна или гел ще направи процедурата по бръснене по-удобна и ефективна.

6. Нанесете крем след бръснене

След бръснене кожата става по-чувствителна и уязвима. За да избегнете дразнене и да запазите гладкостта, нанесете овлажняващ крем с успокояващи и възстановяващи съставки. Използвайте продукти без аромати, за да сведете до минимум риска от алергични реакции и дразнене. Избягвайте използването на киселини или ексфолианти веднага след бръснене.

7. Използвайте лосиони с блясък

Лосионите с блясък не само придават блясък на кожата, но и помагат визуално да се скрият малките наболи косъмчета благодарение на отразяващите частици. Тези лосиони изравняват тена на кожата и прикриват несъвършенствата, като ви позволяват да отложите следващата процедура за бръснене с ден-два.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес