Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как ефективно да използваме ненужния шампоан в ежедневието?

07 юли 2024, 11:15 часа

Свършил ви е домакинския препарат, но на рафта стои бутилка шампоан? Това ще ви помогне да поддържате дома си чист не по-лошо от специалните продукти.

Случва се да купите шампоан, но той не ви пасва. Какво да правите? В никакъв случай не го изхвърляйте! На шампоана може да се даде „втори живот“, като се използва за почистване. Нека ви е под ръка, в случай че внезапно ви свърши почистващия препарат. Освен това, не съдържа вредни вещества, лесно се отмива, което означава, че не корозира повърхностите.

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Шампоанът премахва мазнината от косата, което означава, че е полезен за кухнята. Нанасяме го върху гъба и избърсваме микровълновата печка, печката, дъските и други повърхности. Шампоанът може да замени и препаратите за почистване на кранове – нанесете го върху гъба, избършете и изплакнете.

Ще ви трябва и шампоан за баня, за да премахнете следи от паста за зъби и други замърсявания от мивката. Освен това е отличен заместител на течността за почистване на стъкла – налейте на гъба, избършете огледалото и изплакнете. Между другото, ако сте раздразнени от замъглено стъкло след къпане, тогава шампоанът е незаменим и тук. Преди душ просто избършете огледалото с гъба, напоена с него, а след водни процедури изплакнете с вода.

Как да си направим домашен шампоан за всеки тип коса

Четките за руж, сенки за очи и пудра са убежище за бактерии, които могат да причинят алергични реакции. Ето защо козметиците препоръчват да ги миете веднъж седмично. И тук отново идва на помощ шампоанът, за предпочитане детски, тъй като съдържа само естествени вещества. Нанесете капка върху влакната, внимателно разпенете и изплакнете.

Плочките, подовите плочки и линолеумът могат лесно да се измият, ако добавите капачка шампоан към купа с вода. Предимството на този лайфхак е, че шампоанът има по-естествен състав и по-приятен аромат. Тази опция ще бъде особено оценена от тези, които обичат да ходят боси у дома.

Шампоанът също е отлично средство за отстраняване на петна. Той не се страхува дори от най-ужасните мазни „петна“, засадени върху дрехи или килим. Просто трябва да направите сапунен разтвор с вода и да преминете върху петното с четка с мек косъм. За да накарате кожените обувки или мебели да блестят, просто трябва да смесите шампоан с вазелин и да го втриете в повърхността.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес