Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се предпазим от Енергийни вампири

07 май 2021, 08:40 часа

Енергийните вампири не са мит, а реалност! Срещат се навсякъде и определено оказват лошо влияние върху нас.

Важно е да подчертаем, че тези хора не осъзнават как влияят на другите, те не са лоши сами по себе си и не го правят нарочно. Това са неща, които се случват на подсъзнателно ниво. Разбира се, ако имате възможност да избягвате такива контакти, е най-добре, но това понякога е невъзможно. Ако е приятел, познат от вашето обкръжение, опитайте се да прекратите общуването с него или да го намалите до минимум. Така или иначе вие не може да го промените, а той само ще обсебва времето ви и ще се „храни“ от вас. 

Няма как искате да виждате света от добрата му страна, ако покрай вас има само мрънкащи и натоварващи индивиди.

Какво обаче става, когато няма как да ограничим напълно контакта с такива хора?!

Най-сигурният и бърз начин да се отървете от енергийния вампир (какъвто и тип да е той) е усмивката, вашият смях – с него вие храните собствената си енергия и не позволявате на никого да краде от нея.

Поставете ясни граници

Важно е хората да разберат какво харесвате и какво не. Ако поведение или разговор ви причинява неприятни емоции, говорете за това, дефинирайте граница. По този начин няма да позволите да ви манипулират.

И един трик, който ви препоръчваме и работи почти безотказно. Усетите ли дискомфорт в дадена ситуация, намислете си наум дума или израз, като например „заключвам се“ или някоя друга, с която правите асоциация, че сте защитени, спокойни и в хармония със себе си.

Бъдете позитивни и не позволявайте на хората от такъв тип да навлизат прекалено във вашето лично пространство. Ако можете - отдръпнете се от такива хора, без значение дали са роднини, съседи или колеги. Колкото се може по - надалеч! Това е най-сигурната защита!

Не забравяйте,че сте прекрасни!

Мирела Данева
Мирела Данева Отговорен редактор
Новините днес