Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се отървем от напуканите пети за 3 дни?

05 януари 2022, 17:50 часа

Напуканите пети могат да бъдат истински кошмар за всяка една жена.  Освен, че пречат на дамите да бъдат привлекателни и правят ходилата груби, то те се разраняват. Раните пък ви пречат да носите любимите си отворени обувки и дори като цяло да носите обувките си.

Напуканите пети ви пречат да водите нормален живот и дори да се насладите на почивката си. Ако сте на море и петите са ви напукани, всеки един досег с пясъка или морската вода ще се превърне в агония, а това е най-ужасният сценарии за почивката ви. За щастие има начин как да се отървете от напуканите пети и то само за три дни.

За процедурата ще ви е нужна лазерна пила с двустранно лазерно изрязване. От едната страна тя трябва да бъде по-мека, но от другата да е по-твърда, както и да има малко връхче за по-трудните места. Също така, ще ви е нужен и освежаващ крем компрес, който да има полиакрилова киселина, която е известна още като карбомер. В крема трябва да има най-малко 25% от него.

Първи ден

След като нанесете крем-компреса върху краката си, сложете торбички или пликчета, за да може да стане компрес. Оставете го за 15-20 минути и след това изтъркайте ходилата си с пемза. Кожата ви трябва да е добре овлажнена. Сложете малко вода върху крема, краката ви трябва да бъдат влажни. Измийте мъртвата кожа и остатъците от крема с топла вода, след като приключите с търкането.

Втори ден

Процедурата се повтаря. За да поддържате постоянна влажност на краката си, то намокрете пемзата през известен интервал от време. По този начин ще можете да осигурите постоянна влажност по време на почистването на петите. След като приключите, отново изплакнете и подсушете краката си.

Трети ден

Отново повторете процедурата, като отново постоянно навлажнявате пемзата. Търкайте внимателно петите си, за да не повредите кожата и да се не нараните. Не бързайте, тя ще се отлепи равномерно – слой по слой.

Само след една процедура ще видите как петите ви са по-добре. След още три те напълно ще са изгладени и ще можете да им се радвате. Също така, хубаво е да използвате през останалото време вазелин или крем за крака, дори да не са напукани. По този начин ще поддържате нормални нива на хидратация на кожата, за да не се напукват петите. Основната причина да се напукват и разраняват е липсата на вода. Хубаво е тази процедура да я правите периодично, дори да нямате напукани пети.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес