Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да промените дома си в ХЮГА стил и какво представлява това

11 декември 2021, 17:30 часа

Хюга е стил в обзавеждането, характерен за Скандинавия. Води началото си от Дания и съчетава уюта, домашния комфорт, топлината и спокойствието. Пресен в интериора у дома може да ни донесе позитивно настроение, усещане за домашно огнище, красота и светлина. Как да промените дома си в хюга стил? Ето някои съвети.

Семпъл дизайн – този стил не толерира натруфеното обзавеждане. Важно е всеки детайл да бъде на своето място, запазвайки простотата. Нищо не трябва да е прекалено, всеки предмет трябва да има свое място и му пасва перфектно. Нищо, което ви натоварва. Подредете стаята, така че да усещате лекота, щом влезете в нея или когато се настаните на уютния си кът. Важно е сетивата ви да бъдат отпуснати и предразположени към почивка.

Светлина – сред основните неща в този стил е наличието на светлина. Тя е важна особено през зимата, когато навън се свечерява рано. Може да използвате огъня в камината, да дръпнете завесите на прозореца или просто да си вземете красиви свещници и свещи за тях. Може да заложите и на оригинален полилей или лампион, който да прави стаят още по-топла и уютна.

Направете си свой уютен кът – той е в основата на хюга стила. Това е вашето любим място у дома, на което може да прекарате часова в работа на компютъра, с книга и чай в ръка или сгушени в любимия човек. Добра идея е, ако имате камина у дома – поставете дивана пред нея, сложете удобни и красиви възглавнички, малка масичка и готово! Ако нямате камина, може да направите същото, но без нея. Важното е да се чувствате уютно.

Време за семейството – в дома ви трябва да има място, което показва вашето семейство и ценностите, които се отразяват в него. Може да бъде рамка със снимка или няколко такива, семейна ценност или нещо друго, което носи усещането за семейство.

Място за гости – когато събирате приятели у дома, се уверете, че имате подготвен кът и за тях. Може би няколко барбарона около масата, удобен, голям диван и масичка или друго разположение по ваш избор.

Цветя – саксийните растения носят радост в дома, ето защо не се колебайте дали да си вземете такива. Изберете любимите си видове, поставете ги на видни места според условията, от които имат нужда. Цветята създават свежо усещане, топла атмосфера и добро настроение.

Заложете на естествената материя – такива може да има по възглавничките, дори и декоративните, одеялца за дивана. Килимът може да бъде от естествен материал и да ви носи удоволствие всеки път, когато стъпвате по него.

 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес