Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да превърнете двора на къщата си в летен оазис?

21 юни 2023, 18:33 часа

Лятото е идеалното време да се насладите на двора на къщата си, но готово ли е вашето външно пространство да бъде най-добрият летен оазис? С няколко прости промени можете да превърнете дворното си пространство в идеалното място за почивка, забавление и наслаждаване на топлото време. Ето три начина да превърнете своя двор и градина в летен оазис.

Създайте релаксиращо място с места за сядане 

Първата стъпка към създаването на летен оазис в задния двор е да създадете удобен кът за сядане. Изберете градински мебели, които са едновременно удобни и стилни. Добавете няколко възглавници и външни килими, за да направите вашата зона за сядане уютна и привлекателна. Можете също така да добавите малко сянка с чадър, шатра или платно за сянка, за да се предпазите от слънцето.

Какви зеленчуци да засадя в двора - топ 5 идеи за пролетта

Добавете малко зеленина

Добавянето на малко зеленина към двора ви може да му придаде по-спокойно и естествено усещане. Можете да засадите няколко цветя, дървета или храсти, за да създадете красива градина. Ако нямате зелена площ, можете също да добавите няколко саксийни растения или висящи кошници към вашия кът за сядане. Те не само ще добавят малко цвят и текстура към дворното ви пространство, но също така могат да помогнат за пречистване на въздуха и намаляване на стреса.

Инсталирайте външна кухня или кът за барбекю

Външната кухня или кът за барбекю е идеалното допълнение към всеки оазис в двора ви. Можете да готвите и да се забавлявате навън, без да се налага да ходите напред-назад до вътрешната кухня. Можете да монтирате скара, мивка, хладилник и дори пещ. Външната кухня не само ще добави стойност към вашия дом, но и ще превърне двора ви най-доброто място за летни партита.

Разбира се, може да реализирате още много идеи, но това са три задължителни елементи, които ще направят вашия двор едно райско кътче за наслада. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес