Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да подходите, ако се влюбите в мъж с дете от предишна връзка

06 януари 2022, 10:15 часа

Ако се влюбите в мъж, който има предишен брак и дете, със сигурност взаимоотношенията ви ще се усложнят, ако станат сериозни, и този фактор ще изиграе огромно влияние върху връзката ви. Обикновено тези мъже са по-зрели, знаят как да се държат с жените и във връзка, но ситуацията покрай тях може да доведе дори и до вашата раздяла. Затова е добре внимателно да помислите как да действате и да се подготвите за някои моменти, с които със сигурност ще се сблъскате. Ето няколко неща, които да имате предвид:

Бъдете честни един към друг

Честността е фундаментална за успеха на всяка връзка. Задължително е да обсъдите с човека до вас дали има планове за още деца, тъй като често разведените мъже с деца не желаят повече. Също така, за да прецените дали е грижовен баща, поинтересувайте се колко време прекарва с децата си. Ако той не иска деца, а вие пък не си представяте живота без такива – може би е по-добре пътищата ви да се разделят.

Децата ще са на първо място

Не всички случаи са такива, но трябва да свикнете с мисълта, че един баща винаги ще поставя детето си на първо място. Трябва да се въоражите с търпение, докато привикнете към този ритъм. Децата са приоритет за всеки добър баща, а ако не са такъв за човека до вас – направете изводите си и добре преценете с какъв човек искате да имате бъдеще. 

Отношения с бившата съпруга

Трябва да сте наясно, че те няма как да прекратят изцяло своите отношения, тъй като имат деца, за които трябва да се грижат. Комуникацията между тях е задължителна. Трябва да разберете и че със сигурност са останали чувства в него към нея. Подкрепяйте го и се опитайте да го разберете, не дълбайте в темата за развода, ако виждате, че не е приятна за него. Като проблем за връзката ви може да отчетете, ако половинката ви постоянно споменава бившата си и ви сравнява с нея.

Запознаване с децата

На децата ще им трябва повече време, за да свикнат с новата ситуация и ние ви съветваме да не чакате последния момент преди сватбата например, за да се срещщнете с тях. Но не избързвайте, може би след първите 6 месеца вече е подходящ момент да се запознаете с тях.

Сприятелете се с тях

Няма как да замените майка им, не бива и да се стремите към това, но отново може да изградите силна връзка като техен приятел. Имайте търпение обаче, ако не ви приемат веднага.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес