Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да пазаруваме изгодно от магазин за втора употреба?

01 май 2022, 09:40 часа

Разбира се, когато купувате това или онова нещо, искате то да изглежда представително, откъдето и да го купите. И в магазините втора употреба има както напълно нови, така и употребявани дрехи и обувки, следователно, когато решавате да направите закупуване от такъв магазин, вземете предвид следното:

·        Посещавайте само магазини от "лукс" или "екстра" клас. Нещата в тях, като правило, се предлагат или нови, или с леки следи от употреба.

·        Опитайте се да отидете до магазина в деня на зареждането му - по този начин шансът да намерите нещо наистина интересно се увеличава многократно. Няма да е излишно да посетите разпродажбите, които се провеждат непосредствено преди пристигането на нови продукти. Несъмненият им плюс е, че става възможно да "изровите" нещо интересно с отстъпка до 90%!

·        Разгледайте внимателно етикетите: може да срещнете артикули от марки дрехи от средната класа като Mexx, Next, Zara, S. Oliver, Vera moda, H&M, GAP и др. Като правило те са удобни и практични, здрави, лесно се комбинират както помежду си, така и с други неща от гардероба, както в ежедневен стил, така и в класически или спортен.

Напълно приемливо  е да изберете в магазин "втора ръка" такива видове дрехи като:

- палта и якета;

- дънкови дрехи;

- панталони и поли;

- чанти;

- детски дрехи (особено неща за бебета до 1-3 години).

Но е по-добре да не купувате тези категории неща в такива магазини:

- бельо и бански.

- обувки.

Разбира се, не забравяйте, че нещата, закупени в магазин "втора ръка", трябва да бъдат подложени на подходяща обработка. Предайте този тип дрехи за  химическо почистване, а останалите не забравяйте да изперете. Възможно е някои дрехи да се нуждаят от леки поправки (зашиване или смяна на копчета, възстановяване на леко скъсан шев и т.н.).

Оценете нивото на магазина. Не трябва да стоите дълго в стая с неприятна миризма, където вещите са струпани по маси и т.н. Можете да прекарате много време, опитвайки се да намерите нещо, което си заслужава, но  в резултат на това ще си тръгнете без нищо. Разходете се из магазина, избирайки дрехи, които ви харесват по цвят, стил или текстура на тъканта.

Приблизително преценете размера и оставете по-подробно проучване на етикетите за по-късно. Насочете се към пробната, където можете спокойно да изберете това, което ви подхожда. Също така направете първичен „подбор“ на неща, които не ви подхождат по други причини. Безмилостно изхвърляйте неща с петна (като правило те не се перат) и прекалено износени дрехи. Изберете тези неща, които ви пасват идеално. Помислете как, къде и с какво ще ги носите.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес