Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

14 май 2024, 22:11 часа

Лошо хранене, липса на течност или подуване, лоши навици и стрес - всичко това се отразява на състоянието на очите.

Торбичките под очите и увисналите клепачи състаряват и ни правят много уморени от живота. Но възможно ли е да освежите кожата около очите и да премахнете признаците на умора?

Причини за „ефект на уморени клепачи“

Постоянната работа пред компютъра дава своя принос, когато човек трябва да се концентрира върху екрана за дълго време.

И накрая, увисването на горния клепач е класическа проява на гравитационна птоза. Това е част от естествения процес на стареене, при който кожата и подкожните мазнини постепенно намаляват под въздействието на гравитационната сила на земното притегляне.

Какво да направите, ако долният ви клепач е подут и възпален?

Започнете с козметика

Много хора се опитват да се борят с „уморените клепачи“ с помощта на козметика: специални кремове, лепенки, маски и т.н. Такива продукти могат да съдържат полезни компоненти, но все пак дават само краткотраен ефект.

Ефективни процедури

За да подмладите областта на клепачите, можем да препоръчаме да посетите козметик с разработването на стъпка по стъпка план за коригиране на проблема и в бъдеще ще трябва да се придържате към интегриран подход. Най-добри резултати се показват чрез комбинация от апаратни процедури и инжекционни лекарства - например хиалуронова киселина, витаминни коктейли или продукти на базата на ботулинов токсин тип А.

Подуването на очите след сън е симптом за следния проблем

Апаратни техники

Сред хардуерните техники една от най-ефективните е подмладяването с помощта на азотна плазмена терапия. Азотната плазма е специален газ, наситен с йони с различен заряд. Те равномерно загряват слоевете на кожата, без да увреждат епидермиса. Благодарение на това в кожата се стартират естествени процеси на регенерация на клетките.

Методът е идеален за тези, които се страхуват от инжекции. Процедурата е практически безболезнена, така че пациентите често дори не се нуждаят от анестезия. Терапията с азотна плазма се използва както за коригиране на бръчки и начален стадий на птоза на горните клепачи, така и за борба с старчески петна и белези.

Успоредно с това можете да свържете микро-игла RF повдигане. Процедурата ускорява метаболизма в кожата, активира синтеза на нов колаген, а също така намалява дължината на съществуващите колагенови влакна, които свързват дермата и епидермиса. Благодарение на скъсяването им кожата става по-стегната и еластична.

Ефект за 15 години

При изразени промени, свързани с възрастта, арсеналът от козметика може вече да не е достатъчен. Лекарите съветват да не се страхувате да се свържете с пластични хирурзи. Това може значително да подобри външния ви вид.

Корекцията на горните клепачи отнема по-малко от час, сложната кръгова хирургия отнема не повече от два часа. Ако операцията се извършва под местна анестезия, пациентите обикновено могат да се върнат у дома още същия ден. Ако е с упойка - на следващия ден.

Можете да се върнете на работа след блефаропластика след седмица до десет дни и да оцените резултата от операцията след около месец. Ефектът от блефаропластиката, извършена от опитен хирург, продължава най-малко 12-15 години“

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес