Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да обзаведем дома си възможно най-евтино?

13 септември 2022, 13:43 часа

Семейният бюджет не винаги е достатъчен за закупуване на луксозно обзавеждане. Ценовата ефективност на интериора е особено важна, например, ако сте под наем или сте инвестирали всичките си пари в закупуването на първия дом в живота си.

1. Не се страхувайте от минимализма

Можете да обърнете внимание на стилни минималистични модели. Разбира се, с този подход не може да се създаде класически интериор, но можете да спестите пари.

2. Използвайте скъпи тапети, но ги сведете до минимум

Скъпите дизайнерски тапети ще ви помогнат да придадете благородство на интериора. Не се плашете от цената, имате нужда само от няколко. Изберете основен цвят и боядисайте стените, а една от стените, направете акцент и я покрийте с ярки тапети.

3. Боядисайте банята си, вместо да използвате плочки

Ако банята ви е в ужасно състояние, тогава ремонтът е неизбежен. Не забравяйте, че няма смисъл да харчите пари за евтин, нискокачествен материал, който така или иначе ще го смените след няколко години. Вместо това измажете стените и боядисайте с водоустойчива боя за баня.

4. Помислете за многофункционалност

Ако бюджетът е ограничен и е невъзможно да закупите всички необходими мебели отделно, опитайте се да ги комбинирате. Например, изберете дивани, легла със система за съхранение. Трансформиращите се маси могат да бъдат използвани в трапезария и в кухня. А шкаф с огледало за баня ще ви позволи да се справите със задачата за съхранение и декориране на пространството.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

5. Купете фабрични мебели

Мебелите по поръчка със сигурност пасват по-добре на интериора, но фабричните мебели ще струват много по-малко. Освен това много производители предоставят възможност да си дадете по ваши размери. Например, едно и също легло може да бъде представено в различни размери, с чекмеджета или повдигащ механизъм.

6. Обърнете внимание на комплектите

За да комбинирате успешно мебели, разгледайте готовите комплекти, които често се правят от производители и магазини. Освен това ситуацията ще бъде по-евтина, отколкото ако купувате всичко отделно.

7. Не купувайте всичко наведнъж

Ако закупите всички мебели наведнъж и в един магазин, можете да получите значителна отстъпка и да спестите от това. Говорим само за основните необходими елементи: легло, диван, гардероб, кухненски комплект, маса и столове. Всичко останало е по-добре да купувате според нуждите.

Съвети за уютен интериор

8. Зарежете скъпите тежки завеси

Когато избирате минималистични интериорни стилове, завеси не са ви нужни. За предпочитане са щорите. През деня те са почти невидими, а през нощта плътно затварят прозорците от любопитните очи.

9. Променете осветлението си на LED

Обикновено LED крушките и специално разработените за тях лампи са по-скъпи от обикновените. Но тези разходи ще се оправдаят много бързо.

10. Цветя вместо предмети за декор

Всеки интериор става по-уютен с живи растения. Основното е да спазвате мярката и да помните, че перваза на прозореца, пълен със стари саксии с алое на баба, далеч не е красиво. Вземете саксии и вани, които са еднакви и в хармония по дизайн и цвят. Във всеки случай те са много по-евтини от елементите на декора.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес