Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да изчистим токсините от организма си

25 март 2022, 18:15 часа

Основните причини за натрупването на токсини са некачествената храна и нездравословният ни живот. За да разберете как да премахнете токсините от тялото, трябва да знаете как те попадат вътре в нас. И така, нека се спрем по-специално на това:

• хранително отравяне чрез отровни гъби, развалена храна или неправилно сготвено месо;

• нерационално хранене, строги диети;

• непреварена вода;

• лоша екология, особено в града;

• алкохол, тютюнопушене;

• използване на битова химия, козметика, съдържащи парабени и овлажнители;

• активност на хелминти (паразитни червеи);

• метаболитни нарушения и други заболявания.

Защо токсините са опасни?

Общият механизъм на действие на токсините, върху човешкото тялото е следният: натрупани с годините в тъканите, кръвта, лимфата. Те постепенно проникват в клетките и нарушават структурата им. Това е директния път към опасните болести.

Ако разгледаме в детайли, то токсините действат така:

1) намаляват защитните функции на тялото. Това е изпълнено с остър ход на заболявания, продължително възстановяване и загуба на сила, сънливост и умора;

2) уврежда червените кръвни клетки;

3) "придават" на кожата нездравословен цвят, дразнене и алергии;

4) правят косата рядка, тънка, скучна;

5) предизвикват бързо състаряване на тялото.

Освобождаване от токсини

Не чакайте видимите прояви от действието на токсините. По-добре е да вземете мерки за прочистване на тялото и да ги приложите в ежедневието си. В това няма нищо сложно.

Рационално хранене

Такова ще е вид "метла" за червата, с помощта на фибрите , които се намират в пресни зеленчуци и плодове, зърнени храни, трици и кисело зеле. Така, ежедневното използване на ябълки в продължение на един месец ще ви радва с отражението в огледалото! Достатъчно е да измийте добре плодовете, след като отделите кората от тях.

Преразгледайте подхода към готвенето на месо: вместо да пържите пиле, риба и говеждо месо, по-добре е да варите или печете. Избягвайте готовите в магазина „деликатеси“, богати на изкуствени добавки и оцветители.

Водата е живот

Токсините мразят течността, която ги отстранява от тялото. Затова пийте повече вода, като забравите за чая, кафето или пакетираните напитки. Като допълнение се допуска зелен чай или билкови отвари.

Дни на разтоварване

Редовната почивка с честота веднъж седмично дава тласък за самопречистване на храносмилателната система. Изберете ден за гладуване по ваш вкус. Заложете на повече плодове, зеленчуци, кисело мляко.

Спорт

В борбата с токсините би било чудесно да добавите и редовната физическа активност, която ви харесва. Принципът е следният: образуваната в мускулите млечна киселина свързва вредните вещества и е отговорна за тяхното интензивно отделяне.

Посещение на баня или сауна

Помощ за борба с токсините ще е тяхното отстраняване, през кожата с помощта на парна баня. Ако не можете редовно да посещавате подобен „храм на здравето“, вана с добавка на морска сол ще свърши идеална работа.

Лечебни билки

Нашата природа е богата на билки, които помагат за премахване на вредните токсини. Например, това са листенца от невен, овес, листа от касис, листа от боровинка. Може сами да събирате суровини или да използвате готови аптечни чайове. Тук, обаче имате предвид, че ефектът става забележим, ако пиете билков чай поне 2 пъти в месеца.

В заключение:

Спазването на тези съвети ще ви е от полза да останете в страхотна форма, да заложите на доброто настроение и да зарадвате отражението си в огледалото. Пречистването на тялото от токсини обаче, не трябва да ви връща отново към нездравословната храна и вредния начин на живот. Нека рационалното хранене и новите навици станат Ваши спътници в живота!

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес