Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да бъдете мотивирани, за да тренирате редовно

11 април 2019, 14:01 часа

Физическата активност е изключително важна, за да се чувствате бодри и свежи. Обикновено доста хора имат желание, но осъществяването е малко по-трудна задача. Трябва да бъдете постоянни и да си поставяте изпълними цели. Всъщност физическата активност може да ви накара да се почувствате много по-добре, отколкото гледането на телевизия или бездействането.

Ако искате да промените живота си и да започнете да тренирате, но не сте достатъчно мотивирани, ние можем да ви помогнем. Ето ги и нашите съвети за вас:

1. Не се демотивирайте - нормално е, гледайки снимки на спортуващи хора да де почувствате демотивирани. Не забравяйте, че тези хора са посветили живота си на спорта и не бива да се сравнявате с тях. Просто подобрете своите физически дадености, не се сравнявайте със спортистите. Вашият мотиватор трябва да е огледалото. Гледайки резултатите, определено ще се почувствате значително по-мотивирани.

2. Създайте си хубави емоции - важно е докато тренирате да се чувствате добре. За вас тренировката трябва да се превърне в удоволствие, не бива да я приемате като поредното неприятно задължение. Например можете да си купите нов спортен екип или пък да слушате хубава музика докато тренирате. Също така можете да викнете добър ваш приятел, който да ви мотивира да тренирате по-усилено. Тренировката с приятел определено е много по-приятна. Споделянето на резултати с приятели също би могло да ви мотивира да надграждате.

3. Не приемайте спорта като задължение - важно е спортуването за вас да е развлечение. Напълно нормално е да имате ден, в който просто да не се чувствате добре. В такъв случай не се насилвайте. Тренирайте единствено и само, когато имате желание. С времето тренировката ще започне да ви липсва, когато пропускате. Тялото ви ще има нужда от нея и то ще ви се отблагодари много скоро.

4. Не бързайте - трябва да бъдете търпеливи, не очаквайте резултатите да се появят на първата седмица, това няма как да се случи. Първоначално се съсредоточете върху факта, че спорта ви прави по-силни физически, свежи, енергични, тонизирани, с повече самочувствие и т.н. Резултатите няма да закъснеят, просто това, че не се появяват за няколко дни не бива да ви демотивира. Бъдете сигурни, че ако сте достатъчно постоянни и мотивирани, ще видите резултатите съвсем скоро.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес