Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

16 май 2024, 22:15 часа

Шалът е елегантен и универсален аксесоар, който може да допълни всяка визия. Имайки го в гардероба си, можете да го използвате в няколко ансамбъла едновременно, и то не само като декорация, но и като пълноценен елемент от облеклото. Нека се вдъхновим от тоалетите на богатите жени и да видим как правилно да носим този важен аксесоар, който всеки трябва да има.

Бандана

Богатите жени могат да използват банданата като аксесоар за глава. Методът е идеален за създаване на леки и романтични тоалети. Сгънете четириъгълния шал на равен триъгълник - вашата бандана е готова!

Изберете модел с десен на пайети или флорален принт. Идеално допълнение към банданата ще бъдат очилата с форма на капка, които ще придадат на образа нежност и женственост.

В духа на Холивуд

Шалът може да се завърже като кърпа за глава, като останалите краища се приберат прилежно около врата. Този стил напомня за излизанията на холивудските звезди. Имайте предвид, че сатенената материя в ярки цветове е особено популярна в днешно време.

Последният детайл от тоалета може да бъдат големи слънчеви очила на половин лице в духа на Жаклин Кенеди или аксесоар в рамка "котешко око" - като Мерилин Монро.

Любопитни факти за шаловете

Аксесоар за чанта

Друг начин за използване на шал е да разнообразите вашата чанта като добавите към нея шал. Можете да го завържете около дръжката или да увиете цялата чанта с него, като прилежно закрепите краищата.

Богатите жени по правило избират шалове с оригинални щампи или едноцветни, но изработени от качествени материали. Малкият детайл ще бъде перфектно допълнение към тоалета ви.

Горнища

Изглежда, че носенето на шалове като топове стана факт само преди няколко години. Тази тенденция обаче беше актуална още в началото на новото хилядолетие. Достатъчно е просто да завържете двата края на шала на гърба и да оставите третия отпред, покривайки корема. Оригиналният топ се комбинира най-добре с дънки или пола със свободна кройка. Ако желаете, можете да добавите по-строг акцент, като преметнете сако или блейзър през раменете.

Има и друг смел вариант - увийте шала около врата, кръстосайте двете страни на гърдите и завържете краищата отзад. Горнището ще изглежда елегантно и ще бъде чудесно решение за горещото време.

Най-модерните начини да носите пролетния шал

Мини поли

Не е най-лесният начин за стилизиране, но е много модерен и необичаен! Ако по-рано шалът и полата се свързваха с морето, сега е възможно да ги носите и в града през летния сезон. За създаването на минипола е идеална лека и безтегловна материя, като сатен или коприна.

Шал на врата

Богатите жени предпочитат да допълват образите си с шал за врата. Завържете го около врата и оставете краищата му отпред, създавайки контрастен акцент. Важно е да изберете шал, изработен от висококачествени и естествени материи, като коприна, кашмир или памук, за да запази добре формата си и да изглежда стилно.

Аксесоар за коса

Богаташките използват забрадката не само като елемент от прическата, но и като стилен аксесоар, който подчертава изтънчения им вкус и прави косата им привлекателна. Просто завържете шала на главата си, за да създадете модерна лента за глава, или го носете върху лента за коса. Аксесоарът ще направи дори най-скромния образ женствен и изискан.

Друг начин за стилизиране на шал е да го използвате за създаване на оригинални акценти, като вплетете аксесоара в плитка или украсите с него небрежен кок.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес