Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените всъщност имат по-силно либидо от мъжете

28 август 2016, 18:30 часа

Мъжете по традиция са смятани за по-големи сексуални мераклии. Ново проучване обаче поставят под въпрос това широко разпространено схващане. Оказва се, че в действителност жените са по-настроеният за секс пол, пише в. "Сънди експрес".

Целта на проучването, направено във Великобритания сред 500 дами по поръчка на създателите на мобилното приложение Kindara, е да разбие някои полови стереотипи относно жените, като например това, че те не са толкова заинтересовани от секса, както и че не получават оргазъм толкова често, колкото мъжете.

Резултатите от допитването обаче показват, че над 50% от представителките на нежния пол не правят толкова секс, колкото им се иска. В действителност внушителните 75% от жените имат желание да "мачкат чаршафите" поне три пъти седмично. Дори подобно количество интимност обаче се оказва недостатъчно за някои ненаситни дами - 13% от анкетираните признават, че имат желание за сексуални занимания над шест пъти седмично, предаде БНР.

Проучването разкрива още, че броят на жените, които получават оргазъм поне веднъж по време на секс, се е увеличил от 29% преди около 20 години до 39% в наши дни. 10% от дамите достигат до кулминацията в половия акт повече от веднъж.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес