Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яжте тези храни на корем и НИКОГА няма да напълнеете

11 ноември 2021, 16:16 часа

Почти всеки от нас има специално отношение към храната и прави всичко възможно да включва в менюто си онези любими ястия, нравещи се на вкусовите ни рецептори. За съжаление обаче повечето вкусни храни, са и вредни. Много е важно да умеем да разграничаваме нискокалоричните от нездравословните.

Това ще ви ИЗУМИ! Защо НИКОГА не бива да се храним прави?

Имаме добра новина за вас. Знаете ли, че все пак съществуват и такива хранителни продукти, които можете да похапвате на корем, без да напълнявате?

Ето кои са храните, от които няма да качим килограми:

• Зеленчуци от един вид;

Да, зеленчуците са нискокалорична храна. Има обаче една специфика, свързана с комбинирането на няколко зеленчука. Ако искате да ги похапвате на корем, без да се тревожите за фигурата си, най-добре да заложите на зеленчук само от 1 вид. В противен случай е много вероятно да ядете по цял ден зеленчуци и накрая да имате покачване на обиколката.

• Бяло сирене и листен зеленчук;

Тук отново съществува специфика, която не бива да пренебрегваме. Става въпрос за самото съотношение. Ако обичате да комбинирате сиренето със зеленчуци, то трябва да се придържате към съотношение 1:6. Дори не е нужно да добавяте сол, тъй като в сиренето има достатъчно и то ще успее да овкуси всички онези зеленчуци, с които сте решили да възнаградите тялото си.

Храни, предотвратяващи напълняването при 50-годишните

• Риба;

Много внимавайте с това как ще приготвите рибните продукти. Ако са на скара, на пара, във фолио или задушени, то те не само ще запазят полезните си вещества, но и ще са нискокалорични. Ако обаче изберете да заложите на пържена или панирана риба, бъдете сигурни, че мерките ви няма да намалеят, а точно обратното.

• Пуканки;

Пуканките са полезна храна, стига да си ги приготвяте у дома. Онези, които можем да купим от магазина, са претъпкани с палмови масла и категорично няма да се отразят добре на фигурата ви. Затова и нашият съвет е да заложите на домашните пуканки, към които да добавите много малки количества сол и мазнина. Така те ще са нискокалорични и приятни за похапване.

• Ябълки.

Ябълките са един от онези плодове, от които можете да похапвате на корем, без да се тревожите, че ще напълнеете. Почти невъзможно е да прекалите с количествата, така че наблегнете на тях, вместо това да консумирате тестени и сладки изделия.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес