Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изхвърлете стария портфейл, така че парите и късметът да не си отидат с него

10 април 2023, 21:26 часа

Всяко нещо рано или късно става неизползваемо, но не всичко може просто да бъде изхвърлено. Важно е да изхвърлите стария портфейл правилно, за да не си докарате досадни финансови проблеми и да не подарите късмета си на никого.

Всеки от нас в едим момент решава, че е време да смени портфейла си, но не всеки мисли как да го направи правилно. Експертите предлагат да се запознаете с простите правила, които ще ви помогнат да избегнете финансовите проблеми и изтичането на късмет, което може да възникне след раздяла с познатия аксесоар и замяната му с нов.

1. Портфейлът, макар и стар, може да се ползва за талисман, ако е съхранявал пари. Ако портфейлът наистина ви е донесъл щастие, тогава той може да бъде оставен за временно съхранение на средства. Например спестяване за ваканция, покупка на дом или осъществяване на мечта.

Народни поверия: Как да имате винаги пари в дома си

2. Прието е старият портфейл да се сменя с нов в определен ден - на есенното равноденствие. Именно това събитие се счита за най-благоприятно за поддържане на финансов късмет. Новият портфейл се поставя върху портфейл, който е станал ненужен и се оставя за няколко часа, след което старият се изгаря или увива в тъмна кърпа, поръсва се със сол и се изнася от дома.

3. Важно е да извадите всички неща от стария портфейл: пари, ресто, карти, снимки, талисмани. Монетите се хвърлят на улицата през лявото рамо, старите карти за отстъпка се изхвърлят, а амулети и талисмани се поръсват със сол. Някои банкноти трябва да се изразходват за благотворителност, за да се привлече финансов късмет, но това трябва да се направи безкористно и доброволно. След това старият портфейл е най-добре да се изгори или зарови.

Поверия за избягване на бедността

4. Стара чанта или портфейл може да бъде изхвърлен само ако е донесъл лош късмет, когато парите не се задържат и сякаш изтичат през пръстите ви. Те се опитват да не прехвърлят нищо от стария портфейл в новия, за да не повторят проблемите или да почистят необходимите неща или пари от негатива със сол. В този случай всичко ценно се изважда от него и се поставя в сол за няколко часа. Портфейлът се изхвърля от къщата, като се пълни със сол.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес