Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изчезва за една нощ: Лукът ще ви отърве от миризмата на боя

12 юли 2023, 15:34 часа

След приключване на ремонтни дейности в къща или апартамент, един от най-досадните проблеми, с които се сблъскваме, е миризмата на боя. Тази миризма може да продължи дълго време, създавайки дискомфорт и помрачавайки настроението ни. Има обаче прост и ефективен начин за премахване на тази миризма - използвайте обикновен лук. Как лукът ще ви отърве от неприятната миризма на боя след ремонт, споделят експерти.

Защо миризмата на боя остава след ремонт?

Когато боядисваме стени или тавани с различни видове бои, въздухът в помещението се насища с химични съединения, които издават неприятна миризма. Тези химикали могат да останат в жилището за доста дълъг период, особено ако помещението е лошо вентилирано .

Ако усещате постоянно лоша миризма, ето това може да е причината

Как лукът ще  премахне миризмата на боя в дома ви след ремонт?

Лукът е чудесен естествен пречиствател на въздуха заради своите антибактериални и абсорбиращи свойства. Той е в състояние да абсорбира миризмите и да ги неутрализира, а не просто да ги маскира, както правят аерозолите или освежителите за въздух.

Как да използвате лук за премахване на миризмата на боя:

1.       Лукът може просто да се нареже на резени и да се остави в различни ъгли на стаята. Той активно ще абсорбира миризми и ще подобри качеството на въздуха.

2.       Друг начин е да нарежете лука на половинки и да го поставите в купи с вода. Лукът ще абсорбира миризми, а водата ще помогне за овлажняване на въздуха и ще ускори процеса на почистване.

Забравете за лошата миризма в пералнята с тези трикове!

3.       За по-силен и бърз ефект можете да сложите и няколко карамфилчета в купа с лук и вода. Карамфилът също има приятен аромат и ще ви помогне да променуте аромата на въздуха.

Допълнителни съвети

1.       Опитайте се да проветрявате стаята възможно най-често, за да ускорите премахването на миризмата на боя.

2.       Избягвайте използването на изкуствени освежители за въздух, които могат само да увеличат химическата миризма.

3.       Поставете пречиствател на въздуха в стаята или растения, които могат да пречистят въздуха и да премахнат неприятните миризми.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес